Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
6 juillet 2009 1 06 /07 /juillet /2009 00:15
   În urma Consiliului Eparhial din data de 4 iunie 2009, în cadrul Eparhiei Caransebeşului s-au numit preoţi noi în parohiile vacante. Urmare a acestor numiri, potrivit cutumei ortodoxe şi a tradiţiei Sfinţilor Părinţi, noii candidaţi au fost spovediţi de către Ierarh, urmând a primi darul ceresc al preoţiei.


   Având în vedere cele mai sus amintite, vineri 3 iulie 2009, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a săvârşit Sf. Liturghie arhierească la vechea catedrală episcopală "Sf. Mare Mucenic Gheorghe" din Caransebeş, în cadrul căreia a oficiat două hirotonii. În treapta diaconiei a fost hirotonit teologul Bogdan Demetrescu, iar întru preot a fost hirotonit diaconul Adrian Cătălin Boboc, care va sluji la parohia Ilidia din protopopiatul Oraviţei.


   Sâmbătă, 4 iulie 2009, Preasfinţia Sa a săvârşit dumnzeiasca Liturghie la catedrala episcopală "Învierea Domnului", unde a hirotonit în treapta diaconiei pe teologul Marian Chirilă şi în treapta preoţiei pe diaconul Bogdan Demetrescu, care-şi va desfăşura misiunea preoţească în parohia Agadici din protopopiatul Oraviţa.


   La sfârşitul Sf. Liturghii, Preasfinţia Sa a urat noilor hirotoniţi preoţie curată şi împlinirea necontenită a misiunii încredinţate prin taina "punerii mâinilor".

   Pentru album foto, click pe banner:

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires