Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
6 juillet 2009 1 06 /07 /juillet /2009 05:55
   Biserica Ortodoxă s-a aflat, ieri, în Duminica a IV-a după Rusalii. În cadrul slujbei Sfintei Liturghii s-a citit pericopa desprinsă din capitolul al VIII-lea al Evangheliei după Matei, versetele de la 5 la 13, în care se prezintă minunea vindecării slugii sutaşului, săvârşită de Mântuitorului Iisus Hristos la Capernaum.


   In data de 5 iulie, în penultima zi a vizitei canonice pe care o efectuează în Mitropolia Banatului, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a sfinţit biserica cu hramul "Învierea Domnului" din Lugoj. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, le-a vorbit credincioşilor, în cadrul Sfintei Liturghii, despre păcatul judecării aproapelui.


   Înainte de slujba târnosirii, Preafericirea Sa le-a vorbit celor prezenţi despre însemnătatea ritualului de sfinţire a unui sfânt lăcaş şi despre comuniunea credincioşilor cu Sfânta Treime şi cu Sfinţii lui Dumnezeu, în biserică.


   Sfinţirea bisericii cu hramul „Învierea Domnului" din Lugoj se înscrie în programul vizitei canonice pe care Preafericitul Părinte Patriarh Daniel o efectuează în Mitropolia Banatului, la invitaţia Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nicolae.


   Din partea Episcopiei Caransebeşului a participat, la inivitaţia părintelui paroh Mihai Sidei şi cu binecuvântarea Chiriarhului locului, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian care prin prezenţa Preasfinţiei Sale a asigurat pe Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române de dragostea şi supunerea duhovnicească a clerului şi credincioşilor din Banatul Montan.


   Astazi, 6 iulie 2009, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel se va afla în localitatea natală Dobreşti, din judeţul Timiş, unde va vizita casa părintească şi şantierul de la Biserica cu hramurile „Sfânta Cuvioasă Parascheva" şi „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul", ctitorie a Preafericirii Sale.

 

   Pentru album foto, click pe banner:

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires