Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
5 juillet 2009 7 05 /07 /juillet /2009 23:59
   În după amiaza zilei de 3 iulie 2009 Episcopia Caransebeşului a primit vizita Domnului Ministru Secretar de Stat pentru culte Dr. Adrian Lemeni. Domnia Sa şi-a exprimat dorinţa ca în drumul său spre Timişoara să poposească la Caransebeş pentru a vizita obiectivele finanţate de minister de la bugetul de stat.


   Domnul Ministru a fost întâmpinat de Preasfinţia Sa Lucian, episcopul Caransebeşului şi de membrii Permanenţei Consiliului Eparhial.


   Prima vizită a fost la Catedrala „Învierea Domnului", atât la paraclisul de la demisolul catedralei cât şi în interiorul locaşului ce se înalţă în inima Caransebeşului .


   După vizitarea noii catedrale episcopale, delagaţia s-a îndreptat spre Centru Eparhial unde au fost vizitate Sala de festivităţi „Miron Cristea", a Episcopiei şi noul spaţiu amenajat, destinat administraţiei episcopale.


   Pentru a cuprinde întreg ansamblu de construcţii ce se află în derulare în Caransebeş, Domnul Ministru, însoţit de gazde a vizitat catedrala istorică din Caransebeş.


   După vizitarea monumentului de artă bisericească bănăţeană, delegaţia s-a deplasar la biserica „Naşterea Sf. Ioan Botezătorul", necropola Episcopilor caransebeşeni şi la centrul social "Arhiereul Filaret Musta" al parohiei.


   În final Domnul Ministru Secretar de Stat pentru culte Dr. Adrian Lemeni s-a arătat mulţumit de stadiul şi de ritmul lucrărilor ce se desfăşoară în Caransebeş şi în Episcopia Caransebeşului, fiind optimist pe mai departe în vederea finanţării lucrărilor importante ce se derulează.

 

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires