Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Patriarhul Kirill ar putea vizita Ucraina din nou, în 2010

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova

Patriarhul Kirill ar putea vizita Ucraina din nou, în 2010

   Biserica Ortodoxă Ucraineană se aşteaptă la o nouă vizită din partea Patriarhului Kirill al Moscovei şi al Întregii Rusii, în Ucraina, în 2010.

 

   "O nouă vizită este posibilă, dar detaliile vor fi făcute cunoscute mai târziu", a afirmat într-o conferinţă de presă, joi 6 august 2009, Arhiepiscopul Mitrofan de Belaia Ţerkov şi Boguslav, angajat pe probleme manageriale în Biserica Ortodoxă Ucraineană.

 

   Planurile Patriarhului, de a vizita liderii Bisericilor Ortodoxe din întreaga lume şi, în general programul său, este foarte încărcat, a spus acesta.

 

   ”Vizita Patriarhului Kirill în Ucraina a fost reuşită în ansamblu, patriarhul vizitând şapte eparhii şi nouă mânăstiri, având întâlniri cu episcopii, cu clerul şi cu turma de credincioşi, în aceste 10 zile.

 

   Acum, că vizita Patriarhului s-a încheiat deja, putem spune că a fost una pastorală, de rugăciune, un adevărat pelerinaj după cum a descris-o patriarhul însuşi", a mai precizat Arhiepiscopul Mitrofan.

 

   Patriarhul "a precizat în mod clar că partidele politice nu pot spera azi într-un sprijin vizavi de proiectele sau intenţiile lor politice."

 

   În ceea ce-l priveşte pe Liderul Partidului Regiunilor, Viktor Ianukovici, care l-a însoţit pe Patriarhul Kirill în timpul vizitei, Arhiepiscopul Mitrofan a spus: "faptul că Viktor Ianukovici l-a primit pe Patriarh pe aeroporturile din Kiev şi Donetsk, nu înseamnă că Patriarhul acceptă un anumit partid politic". În timpul vizitei, Patriarhul Kirill s-a întâlnit si cu reprezentanţi ai Blocului politic Iulia Timoşenko şi cu Partidul Nostru Ucrainean, a adăugat el.

 

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article