Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Vecernia misionară la parohia Ruginosu din protopopiatul Caransebeş

   Parohia Ruginosu din protopopiatul Caransebeş, este una din cele mai mici comunităţi din Episcopia Caransebeşului, numărând 40 de familii şi 115 credincioşi. Cu toate acestea, parohia Ruginosu este una din cele mai active parohii din Eparhie, defsăşurând o activitate pastoral-misionară şi duhovnicească intensă.


   Din dorinţa de a vizita şi a sluji în toate parohiile Eparhiei, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului, în după amiaza zilei de 10 mai 2009, a poposit în parohia Ruginosu, în mijlocul credincioşilor, care şi-au aşteptat arhipăstorul cu multă bucurie, făcând astfel o zi de sărbătoare pentru comunitate.


   Preasfinţia Sa a fost primit de către credincioşi, tradiţional, cu trăsură la hotarul satului şi cu pâine şi sare. Bucuria soborului preoţesc a fost când biserica parohială s-a umplut de credincioşi, dornici de rugăciune la ceas de seară. După încheierea slujbei Vecerniei, părintele paroh Nicolae Ileana a mulţumit Preasfinţiei Sale pentru osteneala de a veni în parohia Ruginosu şi bunilor săi credincioşi pentru dragostea permanentă pe care o au faţă de biserică.


   În încheiere, Preasfinţia Sa a ţinut un cuvânt de învăţătură în finalul căruia şi-a manifestat recunoştinţa faţă de preotul paroh şi faţă de credincioşii din parohie, care constituie un exemplu de statornicie şi dragoste faţă de biserica strămoşilor, întrucât păstrează făclia credinţei ortodoxe aprinsă chiar şi în condiţii foarte grele.


   Bucuria credincioşilor şi a clerului a continuat la agapa frăţească la care au participat toţi cei prezenţi în comuniune şi frăţietate. ALBUM FOTO dand click pe banner:

 

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article