Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Resfinţirea bisericii din parohia Var, protopopiatul Caransebeş

   Situată pe frumoasa vale a Bistrei, parohia Var este una din comunităţile ortodoxe vechi din Episcopia Caransebeşului cu tradiţii şi obiceiuri păstrate din străbuni. Prin ataşamentul credincioşilor faţă de biserica parohială, dar şi prin misiunea pastoral-administrativă a preotului paroh, biserica din localitate a fost îmbrăcată în haină de sărbătoare, pregătită de primenire prin poposirea Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian în mijlocul comunităţii pentru a resfinţii lucrările de renovare a exteriorului bisericii.


   După oficierea slujbei de resfinţire s-a săvârşit dumnezeiasca Liturghie arhierească, în cadrul căreia Chiriarhul a hirotesit întru iconom stavrofor pe vrednicul, evlaviosul dar şi statornicul preot paroh Eftimie Sârbu, care de peste 35 de ani păstoreşte cu râvnă această comunitate.


   În încheierea dumnezeieştii Liturghii Preasfinţia Sa a ţinut un însufleţitor cuvânt de învăţătură, vorbind despre vindecarea prin credinţă curată şi neîntreruptă a slăbăgonirilor sufleteşti, "căci Dumnezeu unde voieşte se biruieşte rânduiala firii, căci face toate câte le voieşte".


   Totodată Chiriarhul a felicitat credincioşii pentru frumoasele realizări, pe care împreună cu preotul paroh le-au împlinit, acordând deopotrivă un act de cinstire ctitorului principal al bisericii, domnului inginer Romulus Cuzma, credincios fiu al satului, care a susţinut financiar renovarea bisericii parohiale.

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article