Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Vaticanul si-a exprimat sustinerea sa faţă de Marele Duce Henri de Luxemburg


   Vaticanul si-a exprimat susţinerea faţă de Marele Duce Henri de Luxemburg, în refuzul aprobării legalizării eutanasiei.


   Cardinalul Renato Raffaele Martino, preşedintele Consiliului Pontifical pentru Justiţie şi Pace, a declarat că Henri de Luxemburg beneficiază de "sprijinul" şi "proximitatea" "tuturor creştinilor".


   "Marele Duce este un catolic convins care refuză să semneze o lege împotriva vieţii", a subliniat prelatul, pe marginea unei conferinţe de presă în care s-a prezentat un mesaj al Papei, cu ocazia Zilei Mondiale a Păcii.


    Marele Duce Henri, 53 de ani, care conduce Luxemburgul din 2000, i-a informat pe liderii parlamentari că nu poate semna o lege privind eutanasia, recent votată, din motive de conştiinţă.


   În urma acestei decizii, primul-ministru Jean-Claude Juncker a anunţat, pe 2 decembrie, că ţara sa va trebui să schimbe constitutia pentru a reduce prerogativele suveranului, înainte de a ajunge la o "criză instituţională".



Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article