Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

BISERICA PAROHIEI "ÎNĂLŢAREA SFINTEI CRUCI" DIN COMANA

Ocazie: Slujba arhiereasca

   În ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei, Preasfinţitul Dr. Ambrozie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească la biserica „Înălţarea Sfintei Cruci " din com. Comana, Protoieria Hereşti.

   Cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte a hirotonit întru preot pe PC. Diac. Florescu Dan Florian, pe seama parohiei Bălanu, Protoieria Giurgiu. În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi a vorbit despre viaţa Sfântului Ierarh Spiridon şi despre contribuţia pe care a avut-o la fixarea învăţăturilor de credinţă de la Sinodul I Ecumenic, când El a explicat unitatea şi diversitatea Sfintei Treimi ţinând în mână o cărămidă şi spunînd simplu că este formată din trei elemente esenţiale, şi anume foc, pământ şi apă. În timp ce vorbea, s-a aprins focul în partea de sus a cărămizii şi a început să curgă apa din partea de jos.

 


Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article