Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Stiri Lacasuri Ortodoxe - 7 septembrie 2008 - Noutati

>>> Poate că cel mai mare bine pe care îl putem face lumii este să ieşim, pur şi simplu, la geam şi să privim în stradă, până când inima noastră se va umple de această durere atotputernică (durerea aproapelui). În ce constă folosul, dacă oricum oamenii aceia nu ştiu nimic? Chiar dacă nu am schimba pe nimeni cu această durere a noastră, tot vom aduce mult folos. Măcar şi prin faptul că, cel puţin în acele clipe, noi vom scuti lumea de răul nostru personal. Şi acesta este un mare bine pe care noi îl putem face lumii. Pr. Savatie Bastovoi



Sfinţii zilei - calendar ortodox, astăzi prăznuim:

Ne aflam in "Saptamana Sfintei Cruci" - o saptamana "inclinata" spre mai multa rugaciune si post, dupa canonul fiecaruia, prin propriul duhovnic.

 

Sfântul Mucenic Sozont.



Sfinţii Apostoli Evod şi Onisifor.



Sfântul Evpsihie.



Preacuviosul Luca, cel din eparhia licaonilor, ce a fost al treilea egumen al Manastirii Mântuitorului, Pârâul Adânc.



Cuviosul Macarie de la Optina.

 
* SUNETUL de fond se corecteaza din player-ul aflat in partea cea mai de jos a paginii.

Ştire din "bătrâni" rămasă ... pentru noi povaţă

Locul unde lacrimile ard trupurile

   Odată, bătrânii de pe munte au trimis câţiva fraţi la Sketis, la avva Macarie, cu următoarea rugăminte: „Ca să nu se ostenească lumea venind până la tine, te rugăm să vii tu până la noi, fiindcă vrem să te vedem înainte ca tu să pleci la Domnul“. Când a ajuns pe munte, toată lumea s-a adunat în jurul său, iar bătrânii i-au cerut să le spună un cuvânt fraţilor. Auzind aceasta, el a zis: „Să plângem, fraţilor. Să izvorască lacrimile din ochii noştri, înainte ca noi să mergem acolo unde lacrimile ne vor arde trupurile“. Toţi au plâns şi au căzut cu feţele la pământ, zicând: „Părinte, roagă-te pentru noi“. (Pateric, ediţia Polirom, 2005  - rubrica de Tryanna)  


Biserica Ortodoxă Ucraineană din Canada – adunare sinodala extraordinară 

    În perioada 22-24 august 2008 a avut loc în Catedrala Sfânta Treime din Saskatoon (provincia Saskatchewan, Canada) o adunare sinodala extraordinara a Bisericii Ortodoxe Ucrainene (UOCC). Acesta a fost dedicata celei de-a 90-a aniversări a UOCC, aducând schimbări în privinţa statutului bisericii şi  alegerii de noi episcopi.

    Adunarea a început cu oficierea Sfintei Liturghii, condusă de către seful UOCC, Mitropolitul John (Stinka); Episcopul Christophoros, reprezentantul Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol; Arhiepiscopul Yurij (Kalistchuk) al Episcopiei de Est a UOCC; şi „cei doi episcopi propuşi pentru a completa Sinodul Episcopilor” al UOCC, şi anume episcopii Ilarion (Rudnyk) şi Andrij (Peshko).

    Majoritatea episcopilor prezenţi la sinod l-au ales pe Episcopul Ilarion pentru Edmonton şi Episcopia de Vest, şi, pe Episcopul Andrij, pentru Saskatoon şi împrejurimile Episcopiei Centrale.

   Soborul a aprobat statutul reînnoit al UOCC, în care relaţiile cu Patriarhia de Constantinopol au fost definite şi s-au confirmat principalele reguli legate de administrarea Bisericii. Au fost specificate şi atribuţiunile sefului UOCC, ale episcopilor eparhioţi, ale preoţilor de parohie, ale comitetelor şi comisiilor bisericeşti.

   UOCC notează că soborul l-a „felicitat călduros” pe Episcopul Brian Bayda, nou-ales ca ierarh al Bisericii Catolice din Saskatoon, care „a efectuat o vizită de curtoazie in seara de 23 august”.

    Nu a fost o simplă coincidenţă faptul că sinodul a avut loc în Saskatoon, mai exact în Catedrala Sfânta Treime. În 1918, UOCC a primit permisiunea guvernului canadian de a avea reşedinţa, chiar în acest loc. Sinodul s-a sfârşit cu celebrarea Dumnezeieştii Liturghii de către episcopii UOCC şi UOC din SUA şi cu clerul parohiilor ortodoxe ucrainene din Canada.   

    După aceasta  a urmat o slujba de TeDeum cu ocazia celei de-a 17-a aniversări a zilei independenţei Ucrainei. „Zilele Ucrainei”, legate de ziua independenţei acesteia, s-au sărbătorit în Parcul Central din Saskatoon, cu muzică, cântec şi, bineînţeles, cu tradiţionalele vareniki (gogoşi umplute). 
@KSLCatalin 


Episcopul George de Michalovce (Slovacia) a vizitat Academia Teologică Uzhgorod din Ucraina 

   Pe 1 septembrie a avut loc reuniunea de lucru a Pr. Prof. Rector Victor Bed cu Episcopul George de Michalovce, in incinta Academiei Teologice Uzhgorod. În cursul întâlnirii s-a discutat despre urmările diverselor colaborări dintre Academie şi Episcopia de Michalovce, dar şi despre posibilitatea studierii în cadrul Academiei, a câtorva studenţi din Slovacia.

   La încheierea negocierilor, în conformitate cu deciziile Consiliului Academiei Teologice Ucrainene Uzhgorod şi cu binecuvântarea Episcopului Feodor de Uzhgorod şi Mukacheve, părintele protopop Victor Bed a înmânat PreaSfinţitului George, medalia Preacinstitului Alexis (Kabaliuk) de gradul I. 
@KSLCatalin 


„Naşterea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu”, hram al Paraclisului Sfântului Schit „Cetăţuia” (Buzău) 

   Maica Olimpiada, stareţa şi singura veţuitoare a Schitului „Cetăţuia”, ne invită la hram:


  „Vă invit pe toţi să o cinstim împreună pe Măicuţa Domnului în ziua Naşterii sale şi să ne rugăm împreună la Icoana Făcătoare de Minuni ce se găseşte în Sfântul nostru Schit. În fiecare an se strâng la hram sute de credincioşi; eu, cu bătrâneţile mele, fac tot ce pot să nu plece nimeni fără să se hrănească şi sufleteşte şi trupeşte. Dar cel mai mult face Măicuţa Domnului: ea mă ajută şi pe mine şi îi strânge pe fiii ei în Bisericile Domnului”.

   Maica Olimpiada este cea care a construit Paraclisul „Naşterea Maicii Domnului” (8 septembrie) al Sfântului Schit Cetăţuia, cu ajutorul lui Dumnezeu. Desi are o varsta trecuta de 80 de ani, Maica este o colaboratoare constanta a site-ului Lacasuri Ortodoxe. Gasiti aici o prezentare a Sfântului Schit, cu imagini şi text. 
@KSLCatalin 

  

Arhiepiscopul de Milano a fost primit la Academia de Teologie din Moscova  

  La data de 27 august 2008, Cardinalul Dionigi Tettamanzi, Arhiepiscop de Milano, a vizitat Academia de Teologie de la Moscova ce apartine de mânăstirea Sfânta Treime-Saint-Serge unde a fost primit de Arhiepiscopul de Eugene Véréïa, rector al Academiei. Cardinalul Tettamanzi s-a aflat in Rusia, intr-un pelerinaj, la invitaţia Bisericii Ortodoxe Ruse. Acesta a fost însoţit de asistentul sau, Mons Franco Brambilla Giulia şi de un mare grup de preoti si credinciosi din dioceza sa. 
  Cardinalul a dăruit rectorului Academiei o cruce cu particele din Moastele Sfântului Ambrosie din Milano şi din ale altor sfinţi ai primului mileniu, din Biserica Ortodoxă si din Biserica Catolică. 
  Cardinalul Tettamanzi s-a întâlnit cu înalţi lideri ai Academiei, care au exprimat dorinţa lor de a dezvolta o cooperare între şcolile teologice din Moscova si Facultatea de Teologie a Universitatii Catolice din Milano. @KSLCatalin 


Asociaţia Românilor Rezidenţi în Cantabria, în spectacol la Santander (Spania)

 

     Gazda celui de-al treilea Festival de Interculturalitate din Spania va fi oraşul Santander, mai precis stadionul "El Sardinero" din acest oraş. Asociaţia Românilor Rezidenţi în Cantabria a pregătit, cu această ocazie, mai multe momente culturale şi folclorice, reprezentative pentru ţara noastră.

     Aceste momente vor fi, pentru spaniolii interesaţi, o “carte de vizită” a emigranţilor români, iar pentru românii aflaţi în zonă, un nou prilej de întâlnire şi sărbătoare.  

 

Hirotonia primului preot ortodox din Thailanda

   La 28 august 2008, cu ocazia Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, Mitropolitul Kirill de Smolensk şi Kaliningrad, preşedinte al Departamentului de Relaţii Externe al Patriarhiei de la Moscova, a hitotonit în preot pe Daniel Vann, un thailandez ortodox care a studiat la Seminarul din Saint Petersburg. Hirotonia a avut loc la Catedrala din Smolensk. Parintele Daniel Vann este presedinte al Fundatiei Bisericii Ortodoxe din Thailanda. 
   La 28 decembrie 1999, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse a luat decizia de a deschide o parohie in Bangkok, inchinată Sfântului Nicolae. În 2001, parohia a dobândit statutul de reprezentantă a Bisericii Ortodoxe Ruse din Thailanda, iar in data de 20 iunie 2008, Biserica Ortodoxa a fost inregistrata la Ministerul de Interne al ţării.
 @KSLCatalin 


Pe urmele lui Ovidiu 


    
Cu ocazia împlinirii a 2.000 de ani de la exilarea la Constanţa (pe atunci – Tomis) a poetului Publius Ovidius Naso, cunoscut ca Ovidiu, pe malul Mării Negre, o delegaţie a oraşului Sulmona, oraşul natal al poetului, a vizitat Constanţa.  Au rememorat viaţa şi activitatea poetului: Geta Partene, preşedinta asociaţiei interculturale OviRom, Rosa Giammarco, şefa agenţiei pentru promovare culturală din Sulmona şi Vera Cercel, mediatoare culturală.


    
Oraşul Constanţa şi-a adus aportul în cadrul întâlnirii, prezentând revista “Tomis”, pe când sulmonezii au prezentat expoziţii cu pliante, fotografii şi desene în oraşele Sulmona, L’Aquilla, Pescara, Roma şi Veneţia.

     O delegaţie din România se va afla în oraşul Sulmona în perioada 3-7 octombrie, unde va fi primită de către reprezentanţi ai primăriei, fapt obişnuit, de altfel, întrucât cele două oraşe, Constanţa şi Sulmona, sunt înfrăţite încă din anul 1968.  


INFO - NOUTATI LACASURI @ KSLCatalin

AICI: RUGA PENTRU PARINTELE CLEOPA (I si II) - lacasul mantuirii@KSLCatalin

AICI: REGIM DE SLABIRE cu rezultate foarte bune - lacasuri ortodoxe @KSLCatalin

AICI: 9 FETE ASCUNSE (propunere pentru copii si nu numai...) - lacasul copiilor @KSLCatalin

Astazi, in grupul "Lacasuri Ortodoxe" @KSLCatalin, prin grija lui Dumnezeu,  suntem aproximativ 6700 membri.
 

 

Episcopul Anton de Boryspil: binecuvantare pentru profesorii si elevii din unitatile de invatamant teologic din Biserica Ortodoxa Ucraineana 

Eminentele Voastre, Sfintiile Voastre, Prea-cucernici Parinti,

   Cu binecuvantarea lui Dumnezeu si cu mila Lui, acum incepe noul an universitar in institutiile teologice ale Bisericii Ortodoxe Ucrainene. Ca niste copii ascultatori ai lui Hristos, ne rugam Atotputernicului Dumnezeu sa intareasca inimile si dorintele noastre spre imbogatire spirituala si stiintific-educationala. In aceasta lupta a noastra vom inalta rugaciunile noastre comune pentru succesul si dezvoltarea viitoare a stiintei teologice din cadrul Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

   Unul dintre cele mai convingatoare argumente pentru cresterea autoritatii Bisericii Ortodoxe Ucrainene in cadrul societatii ucrainene este reprezentat de cresterea numarului de scoli teologice. Acest fapt este unul din factorii cei mai semnificativi, care stipuleaza si conditioneaza perspectivele noastre viitoare. Dar depinde in totalitate de noi cat de multe roade vom culege in viitor.

   Dumnezeu ne-a binecuvantat sa lucram in domeniul teologiei cat putem de bine: unii dintre noi sa predea, altii sa studieze. Astazi, Biserica-Mama ne incredinteaza o mare responsabilitate - sa imbogatim patrimoniul ei teologic si stiintific, pas cu pas, deschizand astfel drumul intelegerii si stabilirii adevarurilor dogmatice.

   Educatia teologica nu este doar un fel de activitate mentala, ci este procesul de formare a personalitatii integrale, capabila sa dea raspunsuri exhaustive provocarilor cotidiene. Teologia este viata noastra, a carui curent turbulent ne aliaza cu eternitatea, cu nesfarsitul si cu nelimitatul. Sarcina unui teolog este intelegerea in limitele posibilitatilor mintii omenesti si pastrarea Scripturii pura si intacta.

   Acum suntem la inceputul noului an universitar 2008/2009, care va diferi in mod categoric de ceilalti ani, dar ceea ce va fi nou in stiinta teologica din cadrul Bisericii Ortodoxe Ucrainene va depinde de eforturile si de munca noastra. Exprimandu-mi bucuria sincera la inceputul noului an academic, doresc institutiilor teologice succes binecuvantat si noi realizari in domeniul iluminarii spirituale. Credem ca Pronia Atotmilostiva va va mari puterile, va va binecuvanta munca si realizarile. Tin sa salut pe rectori, profesori, studenti si colaboratori ai institutiilor teologice cu sentimente de imbarbatare cu ocazia zilei de 1 septembrie si le doresc ajutor de la Dumnezeu in noul an academic.

+Antonie,

Episcop de Boryspil,

Rector al Seminarului Academic Teologic din Kiev,

Presedinte al Comitetului de Invatamant al Sfantului Sinod al Bis. Ort. Ucrainene.
@KSLCatalin 


Se apropie evenimentul târnosirii unei noi biserici ruse in Tokyo  

   Construcţia bisericii ruse, Sfântul Alexandru Nevski din Tokio, tocmai a luat sfârşit. Ea va primi hramul, pe 12 septembrie, de ziua prăznuirii Sfântului Alexandru Nevski, prin slujirea Mitropolitului Kirill de Smolensk şi Kaliningrad, preşedinte al departamentului de relaţii externe.
   Biserica Sfântul Alexandru Nevski va fi prima şi singura biserica crestină din Moscova în Japonia. Aceasta va avea statutul de metoh (reprezentantă) a Bisericii Ortodoxe Ruse din această ţară, în raport direct cu Sfantul Sinod. Există într-adevăr în Japonia o Biserică locală Ortodoxă, care se bucură de autonomie fata de Patriarhia Moscovei. Biserica autonoma a fost fondată in secolul XIX de către Sfântul Nicolae (Kasatkin), numărând în prezent 68 de parohii. Catedrala acestei biserici autonome din Tokyo este dedicată Învierii Domnului.
 
@KSLCatalin 


Istoria religiilor va fi predată din acest an, în regiunea Nijni Novgorod  

   O nouă disciplină, intitulată "Istoria religiilor în Rusia" va fi predată începând cu acest an şcolar într-o mare parte din scolile publice din regiunea Nijni Novgorod. Cursul a fost dezvoltat la Institutul de Educaţie Nijni Novgorod şi testat în mai multe şcoli, în ultimii doi ani. Manualul disciplinei acordă o atenţie deosebită istoriei Bisericii Ortodoxe, islamului, iudaismului, Bisericii Catolice şi Protestantismului în Rusia. Reprezentanţii acestor religii au contribuit la elaborarea manualului.
   "Ne-am condus după principiul că este inacceptabilă împărţirea copiilor pe criteriul religios, aşa încât am pus în principal accentul pe formarea tolerantei fata de toate traditiile religioase, în special în regiunea Nijni Novgorod şi Volga, unde se distinge o varietate etnică şi religioasă mare", a spus V. Romanovski, director al centrului de dezvoltare a acestei discipline.
   Şcolile au posibilitatea de a alege să se introducă acest subiect în programă. Predarea bazelor culturii ortodoxe sau ale istoriei altor religii in ultimii ani, este subiectul controverselor şi piatra de încercare ditre Biserica Ortodoxă Rusă şi autorităţile federale.   Acestea din urmă au refuzat să introducă o astfel de disciplina la nivel federal, lasand la alegerea regiunilor să facă acest lucru în cadrul istoriei regionale. Susţinătorii predării culturii religioase in scoli au subliniat că, fără cunoştinţe de bază în acest domeniu, este greu pentru studenţi să înţeleagă cu adevărat opera lui Dostoevsky şi a lui Tolstoy, şi, în general, literatura universală.
  
@KSLCatalin 


Icoana Maicii Domnului din Kursk, la Biserica Celor Trei Sfinti Doctori din Paris

   Vineri, 29 august 2008, cea de-a doua zi a Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, Episcopul Michel al Genevei şi Europei de Vest (Biserica Rusă din străinătate), însoţit de mai mulţi membri ai clerului din dioceza sa, au oficiat Sfânta Liturghie alături de Arhiepiscopul Inocenţiu de Chersonese la Biserica Celor Trei Sfinti Doctori din Paris.
   Episcopul Michel a oferit spre închinare credincioşilor Bisericii Ortodoxe Ruse din Paris, icoana Maicii Domnului din Kursk, una dintre cele mai mari bogatii spirituale din Biserica Rusă, din afara graniţelor.

După Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, mulţimea credincioşilor s-a putut închina alături de episcopii si clerul din cele două dioceze, la Icoana Facatoare de Minuni. Sa stim despre ce vorbim… click aici: (gasiti istoria si prezentarea acestei Icoane).
@KSLCatalin 
 

Inmormantarea unui episcop ortodox japonez  

   Arhiepiscopul Nicolae (Sayama), decan al Episcopilor din Biserica Ortodoxă Rusă, a murit pe 26 august 2008, la vârsta de 94 de ani. Arhiepiscopul Nicolas a fost episcop auxiliar în cadrul Bisericii Ortodoxe autonome din Japonia.
   Născut în 1914 în Taiwan, el a devenit ortodox în copilărie. A studiat la seminarul ortodox din Tokyo si la Seminarul Sfântul Vladimir din New York. La 10 decembrie 1967, el a fost numit episcop de Tokyo, in biserica Sfanta Treime Leningrad. După proclamarea, de către Patriarhia Moscovei, a Bisericii Ortodoxe din Japonia, Arhiepiscopul Nicolae a fost numit paroh al metohului Bisericii Ruse în Japonia.
   Înmormântarea Episcopului Nicolae a fost oficiată pe 29 august la Yakogama de către Episcopul Sérafim Sendai şi de Episcopul de Serge de Ussurisk, auxiliari ai diocezei de Vladivostok. 
  @KSLCatalin 


Invitatie la hram, in Belgia - Manastirea Ortodoxa Asten

 

Klooster “Geboorte van de Moeder Gods "
Gruttoweg 7
Heusden-RT 5725 Asten
e-mail: klooster@orthodoxasten.nl
De beste tijd om ons telefonisch te bereiken:
11,00 - 12,00 uur
20,30 - 21,00 uur
U kunt ook een boodschap achterlaten op het een antwoordapparaat de fax sturen
tel. / fax 0493 - 56 04 21

  Manastirea Asten (Belgia), ii invita pe cei aflati in apropiere sa participe la Sarbatoarea Naşterii Maicii Domnului:    


 

@KSLCatalin 

Scoaterea de sub canon a ieromonahului Calistrat 

● S-au implinit 5 ani de cand ieromonahul Calistrat Chifan, de la Manastirea Barnova, din apropierea municipiului Iasi, a fost canonisit de mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Daniel, actualul patriarh ● Acum, scoaterea de sub canon a calugarului Calistrat depinde de actualul mitropolit al Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan ● "Nu sunt suparat ca sunt sub canon, pentru ca cel dintai canon al monahului este calugaria in sine, voturile monahale, iar peste aceste voturi monahale vine slujirea. Pana atunci stam in deplina ascultare. Daca IPS Teofan va gasi de cuviinta, va da dezlegare. Eu canonul l-am primit cu toata seriozitatea si cu toata raspunderea. Este pedeapsa pe care am considerat ca atat timp cat a ingaduit-o Dumnezeu, o merit",  a declarat ieromonahul Calistrat Chifan.


   S-au implinit cinci ani de cand ieromonahul Calistrat Chifan, de la Manastirea Barnova, a fost canonisit de fostul mitropolit al Moldovei si Bucovinei, IPS Daniel. Calugarul Calistrat a fost pedepsit de IPS Daniel, actualul patriarh, dupa ce a editat o carte fara a avea binecuvantarea acestuia, volum in care erau mentionate si aspectele negative din manastiri. Faptul ca ieromonahul Calistrat a fost pus sub canon a starnit mania a mii de credinciosi din tara si strainatate care timp de cateva saptamani au protestat in curtea Catedralei Mitropolitane, cerand eliberarea duhovnicului lor. Continuare:.
 


fotoLINK (dati click pe imagine)

   Speculaţii tendenţioase apărute în presă, referitoare la convorbirea telefonică a Domnului Preşedinte Traian Băsescu cu Preafericitul Părinte Patriarh DanielÎn legătură cu unele speculaţii tendenţioase şi neîntemeiate apărute în presă referitoare la convorbirea telefonică pe care Domnul Preşedinte Traian Băsescu a avut-o cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înainte de a pleca în vizită oficială la Vatican, precizăm:
    În baza bunelor relaţii dintre Stat şi Biserică, încă din anul 2006, Administraţia Prezidenţială a informat periodic Patriarhia Română asupra demersurilor întreprinse pentru vizita Domnului Preşedinte Traian Băsescu la Vatican în septembrie 2008 şi o posibilă vizită a Sanctităţii Sale Papa Benedict al XVI-lea în România, în viitorul apropiat.
    Ca atare, în convorbirea telefonică de curtoazie cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel din ziua plecării la Roma, Domnul Preşedinte Traian Băsescu a confirmat cele deja cunoscute şi a manifestat dorinţa de a transmite un mesaj Episcopului Romei din partea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române.
   Consecventă cu principiile sale tradiţionale şi statutare, Patriarhia Română sprijină cultivarea bunelor relaţii ale statului român cu alte state, întrucât sunt în folosul ţării noastre şi spre binele românilor de peste hotare. În acest sens, apreciază vizita pe care Domnul Preşedinte Traian Băsescu o efectuează în aceste zile la Vatican.
 

Parte din Stirile Lacasuri Ortodoxe, pot fi preluate de alte site-uri, doar cu specificatia vizibila: 
www.LacasuriOrtodoxe.com , drept link.
Pentru reviste, ziare si alte publicatii, sursa de specificat este:
"Lacasuri Ortodoxe" @KSLCatalin
- multumim tuturor -
  

Pe langa publicatiile aparute doar pe hartie (fara adresa proprie web), cu profil exclusiv religios, multumim si celor ce ne-au citat zilele acestea, in publicatiile de top, cotidiene:


articolul 1: click pe emblema
Dumitru Manolache


articolul 2: click pe emblema
Dumitru Manolache

 


articolul 3: click pe emblema
Dumitru Manolache


articolul 4: click pe emblema

Dumitru Manolache




Pentru: NOUTATI ORTODOXE - ANUNTURI ORTODOXE - NOUTATI DIN BISERICA - INFORMATII  click aici: ARHIVA

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article