Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
30 juillet 2009 4 30 /07 /juillet /2009 08:25

Lacasuri Ortodoxe: din Stockholm, 30 iulie 2009

Biserica din Suedia reclamata pentru ca a făcut publicitate filmului Bruno

   Biserica Evanghelică din Suedia a stârnit mânia credincioşilor, prin publicitatea făcută filmului "Bruno", al actorului britanic Sacha Baron Cohen, care joaca rolul unui jurnalist austriac excentric, „homosexual la modă”.

 

   Publicitatea supărătoare, publicată pe pagina de internet a Jurnalului Oficial al primei congregaţii protestante din ţarile scandinave, Kyrkan Tidning (Jurnalul Bisericii), il arăta (înainte de a fi retrasă) pe personajul central, în ţinută lejeră, în mijlocul anunţurilor umanitare şi religioase.

 

   Ramura suedeză a Armatei Salutului, care avea un alt banner plasat pe site-ul Kyrkan Tidning, s-a declarat deranjată să apară alături de aşa-numitul reporter austriac „la modă”.

 

   "Filmul este în dezacord cu valorile noastre, reprezentând un stil de viaţă pe care nu îl admitem", a declarat miercuri directorul Armatei Salutului din Suedia, Victor Poke, în ediţia online a jurnalului suedez Dagens Nyheter.

 

   Publicitatea cuprindea un clip al filmului Bruno, în care personajul aparea „foarte lejer îmbrăcat", recunoaşte redactorul şef al Kyrkan Tidning, Dag Tuvelius.

 

   "Mai mulţi cititori ne-au cerut retragerea acestui clip, iar unul sau doi au fost chiar foarte iritaţi", a spus Tuvelius, căruia nu i se pare deloc deplasat să faca reclamă acestei comedii brute.

 

   "Cred că Bruno este un film căruia puteam să-i facem publicitate", a mai spus acesta.

 

   Biserica din Suedia, care s-a separat de Statul suedez încă din 2000, numără aproape 7 milioane de membri într-o ţară cu puţin peste 9 milioane de locuitori.

 

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires