Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
24 juillet 2009 5 24 /07 /juillet /2009 17:27
   Joi, 23.07.2009, la ora 16.00 Prea Sfinţitul Petru, Episcop de Hâncu a sfinţit bisericuţa Spitalului Raional din oraşului Nisporeni.

   Cu iniţiativa Episcopului Petru din partea Spitalului Raional din or. Nisporeni în această instituţie a fost dată o încapere pentru Biserica în cinstea "Icoanei Maicii Domnului - Tămăduitoarea", în care se vor săvârşi zilnic Sfânta Liturghie, şi celelalte taine şi ierurgii ale Bisericii.

 

   Lucrările de reparaţie a încăperii şi crearea condiţiilor necesare pentru oficierea slujbelor bisericeşti au fost sprjinite de Ministerul Sănătăţii reprezentat prin Viceministrul Sănătăţii Boris Golovin, şi de Ministerul Justiţiei în persoana Ministrului Justiţiei Vitalie Pârlog.

 

   Prin intervenţia Prea Sfinţiei Sale, cu binecuvântarea lui Dumnezeu şi cu bunăvoinţa directorului acestui spital - Tudor Costru, creştinii care se află în tratament la această instituţie vor putea primi nu numai tămăduire trupească, ci şi tămăduire duhovnicească din partea Bisericii noastre Ortodoxe.

 

   La oficierea slujbei de sfinţire au participat patru preoţi în frunte cu protopopul raionului Nisporeni - protoiereul Vitalie Cozari, precum şi mai mulţi reprezentanţi ai autorităţilor locale, şi de asemenea şi toţi angajaţii spitalului.


   Cu meritul Prea Sfinţiei Sale astfel de bisericuţe au fost deschise şi în Spitalele Raionale din or. Ungheni şi Călăraşi.

Mai multe imagini cu acest eveniment puteţi vedea în Galeria Foto, dand click pe banner:

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires