Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
24 juillet 2009 5 24 /07 /juillet /2009 17:25
   Corul „Macarie Protopsaltul", al Protopopiatului Ilfov Nord, a participat la Festivalul Internaţional de Muzică Corală D.G. Kiriac, ediţia a XXII-a, unde a interpretat zece piese. În deschiderea festivalului, care a avut loc la Curtea de Argeş, părintele protopop Constantin Păun a mulţumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru înalta binecuvântare de a participa la acest festival şi a mulţumit, de asemenea, şi organizatorilor festivalului, subliniind că „invitaţia adresată corului «Macarie Protopsaltul» este o împlinire petru preoţii din Protopopiatul Ilfov Nord, care trăiesc în bucuriile muzicii".

   La finalul festivalului, corala Protoieriei Ilfov Nord a primit o diplomă de participare şi trofeul Festivalului, iar părintele Constantin Păun şi-a exprimat bucuria şi nădejdea ca şi la următoarele festivaluri corul Protopopiatului Ilfov Nord să fie invitat. Corul Protoieriei Ilfov Nord a luat fiinţă cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, iar pentru organizarea corului părintele protopop Constantin Păun a propus ca dirijor pe părintele Constantin Dumitrescu, care, alături de cei 22 de preoţi, au pregătit diverse concerte cu muzică corală.

   Astfel, corala Protoieriei Ilfov Nord a susţinut concerte în oraşul Otopeni, la Casa de Cultură „Ioan Manu", cu ocazia sărbătorilor de Crăciun şi de Paşti, iar în anul 2008 a susţinut câteva concerte în Italia, la Roma.

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires