Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

20 iulie, Cuviosul Avram (Avraam) din Galiţia şi Icoana Maicii Domnului „Ciukolmsk - Umilenie"

Lacasuri Ortodoxe: despre Sfinti
Ascuns de slava oamenilor, sfinţit de Slava Dumnezeiască!

   Unul dintre ucenicii Sfântului Serghie de Radonej, Cuviosul Avram (Avraam), preot sfinţit, şi-a dorit, mai mult decât orice, învăţarea tăcerii celei mai adânci care se poate afla în pustnicie. Luând binecuvântare de la duhovnicul său, el a mers în Galiţia, în anul 1350. Nu a rămas în oraş, ci s-a îndreptat spre o pădure deasă, lângă lacul Ciukolmsk. Acolo, în singurătate, acesta s-a rugat să primească şi binecuvântarea Maicii Domnului. Răspunsul a venit imediat. Inaintea ochilor săi a strălucit o lumină cerească, si glasul lui Hristos s-a auzit în pustiu: „Mergi spre munte, unde vei afla Icoana Maicii Mele!"

 

   Îndată, călugărul s-a îndreptat spre lumina care continua să strălucească şi a găsit Icoana, într-un copac. Maica Domnului cu Pruncul îl binecuvântau în mod direct şi vizibil, prin aflarea Icoanei făcătoare de minuni. Preotul - călugăr a mulţumit Domnului şi, rugându-se fără preget Maicii Sale, a ridicat o bisericuţă pe locul apariţiei Icoanei.

 

   Minunea din pustiu nu a putut fi tăinuită, încât în scurt timp prinţul Galiţiei, Dimitrii Feodorovici, l-a rugat pe Avram călugărul să aducă Icoana la catedrala din Galiţia, spre închinarea şi bucuria multor creştini.

 

   Pustnicul a venit cu Icoana într-o bărcuţă, pe lacul Galiţiei, aceasta fiind aşteptată de prinţ, cler şi popor. În acea zi s-au petrecut numeroase vindecări, iar prinţul, dornic să audă chiar din gura călugărului despre Icoană, s-a hotărât să ajute la zidirea unei falnice mânăstiri pe locul apariţiei.

 

   În scurt timp, mânăstirea cu hramul Adormirii Maicii Domnului a fost ridicată. Numai că Avram nu a dorit să rămână stareţ acolo, ci, păstrând gândul său dintâi, al retragerii în pustiu şi al convorbirii cu Dumnezeu în liniştea de taină, necunoscută oamenilor, a lăsat un ucenic în locul său şi a plecat, neştiut de nimeni.

 

   Nu a reusit... Ucenicii l-au căutat şi l-au gasit, mergand apoi des sa ii ceara sfatul. Atunci, Sfântul călugăr a ridicat o nouă mânăstire, închinată Aducerii Brâului Maicii Domnului, care s-a numit şi „marea mânăstire avraamită din pustie". Cand a finalizat-o, Avram a refuzat pentru a doua oară stăreţia, plecând din nou în pustie...

 

  Iarăşi s-a tăinuit, dar a fost gasit de alţi şi alţi ucenici, dornici si ei de povaţă. A ridicat o a treia mânăstire în preajma Galiţiei, cu hramul Soborului Maicii Domnului... Şi o a patra, în cinstea Sfântului Acoperâmânt al Maicii Domnului - de unde nu a mai fugit în altă sihăstrie, ci... direct în braţele lui Hristos, trecând la cele veşnice, în anul 1375.

  Cuviosul Avram (Avraam) este considerat unul dintre „luminătorii" Galiţiei, fiecare din cele patru mânăstiri ridicate de el ajungând o oază a ortodoxiei. El este pomenit în ziua de 20 iulie, şi tot în această zi este una din datele de pomenire a Icoanei făcătoare de minuni „Ciukolmsk" - „Umilenie", care i s-a descoperit în urma rugăciunii. Această Sfântă Icoană este pomenită şi la 28 mai; 15 august.


Lacasuri Ortodoxe


© Copyright 2008-2009 - Tous droits réservés    Nu uitati de continuarea acestui "mesaj": CARTEA SFINTILOR - Lacasuri Ortodoxe (click pe banner)

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article