Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
20 juillet 2009 1 20 /07 /juillet /2009 18:36

Lacasuri Ortodoxe: din Techirghiol, Arhiepiscopia Tomisului

"O zi cu totul deosebita... Parca nici nu ne venea sa credem..."

 

   Astazi, 2o iulie, exact in ziua de nastere a Preafericirii Sale (putini stiu),  si  totodata la sarbatoarea numelui  Ilie, avut inaintea intrarii in viata monahala (Dan Ilie Ciobotea), Preafericitului Părinte Dr. DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Mitropolit al Munteniei şi al Dobrogei, Locţiitor al Tronului Cezareei Capadociei, i-a fost conferită - ca dar, cu smerenie şi recunoştinţă - distincţia "Crucea Dobrogei", pentru activitate neobosită în slujba Bisericii strămoşeşti şi a neamului românesc, de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

   Evenimentul istoric din viata parohiei Sfantul Ilie din Techirghiol, ocazionat de Resfintirea Bisericii, dar totodata de implinirea a 100 de ani de la punerea pietrei de temelie a sfantului lacas, a marcat intreaga comunitate, lucru  reflectat printr-o prezenta extrem de numeroasa si prin emotiile pe care le-am putut simti cu totii, surprinsi placut de transmisiunea in direct a Sfintei Liturghii, realizata de Radio Dobrogea.


 

Inregistrare Radio Trinitas:


   Evenimentul a putut fi receptionat pe calea undelor, cat si prin programul de streaming LIVE Lacasuri Ortodoxe.

   Ne alaturam si noi mesajului de felicitare, cu urarea: "Intru Multi si Fericiti Ani, Stapane!"

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires

CALIN 21/07/2009 06:05

Patriarhul Daniel, pe numele de mirean Dan Ilie Ciobotea (n. 22 iulie 1951, satul Dobreşti, comuna Bara, judeţul Timiş) este actualul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. A fost ales, ca patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, de către Colegiul Electoral Bisericesc la data de 12 septembrie 2007, fiind înscăunat în această demnitate la 30 septembrie 2007. (http://ro.wikipedia.org/wiki/Patriarhul_Daniel)

KSLCatalin 21/07/2009 13:38


Am specificat in text: "putini stiu!" .