Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Sfinţirea Centrului de Recuperare Activă „Sfânta Maria” din Slatina

   Luni - 25 mai, în prezenţa Preasfinţitului Părinte Sebastian - Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, şi a autorităţilor locale, filiala Olt a Organizaţiei "Trebuie!" a inaugurat Centrul de Recuperare Activă „Sfânta Maria", situat pe strada Poienii, nr. 32 B, Slatina.

   Acest centru a fost finanţat de Fundaţiile Olandeze de Cooperare în Europa Centrală şi de Est, Wilde Ganzen Olanda, NCDO Olanda, Primăria Municipiului Slatina, S.C. ALRO S.A. Slatina etc., valoarea investiţiei fiind de 1.500.000 lei. El are o suprafaţă totală de 5000 mp şi o suprafaţă utilă de 800 mp şi cuprinde: 5 garsoniere, 3 dormitoare, 2 bucătării şi 3 băi, destinate găzduirii copiilor cu probleme şi însoţitorilor acestora. Centrul mai are în dotare şi săli de hidroterapie, masaj, kinetoterapie şi fizioterapie, de care pot beneficia anual, un număr de o sută de copii cu dizabilităţi neuro-motorii împreună cu însoţitorii lor personali.

Slujba de sfinţire a Centrului a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, în fruntea unui sobor de preoţi.

 

   „Copiii care sunt din localităţi îndepărtate ale judeţului şi nu au posibilitate de transport vor fi cazaţi aici, în centru, împreună cu însoţitorii lor. Vor face tratament de recuperare, ajutaţi de specialişti în kinentoterapie, hidroterapie, fizioterapie şi chiar logopedie", a menţionat părintele Marin Bica, directorul executiv al Organizaţiei „Trebuie", filiala Olt.

   Doamna preoteasă Dorina Bica, care s-a ocupat de înfiinţarea Centrului, a explicat că „înfiinţarea şi construcţia centrului a început în urmă cu trei ani. Atunci, doi tineri din Olanda au făcut turul Olanda-România cu bicicleta, pentru a strânge fonduri pentru acesta".

   Pentru continuare, dati click pe banner:

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article