Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
4 juin 2009 4 04 /06 /juin /2009 15:46
   Pe data de 1 iunie 2009, în ziua de prăznuire a Sfântului Iustin Martirul şi Filosoful, la ceas de seară, Prea Sfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei a poposit în mijlocul credincioşilor din localitatea Poroina Mare, pentru a pune piatra de temelie a unei noi biserici în cadrul Eparhiei noastre.

   Punerea temeliei unei biserici este un mare eveniment istoric, nu numai pentru credincioşii locului, ci pentru întreaga Biserică Ortodoxă Română, pentru întreaga creştinătate. Noul lăcaş va fi sub purtarea de grijă a Sfântului Iustin Martirul şi Filosoful, sfânt pe care Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte în fiecare an la data de 1 iunie.

 

   Fiind vorba de o mutare a satului de pe o vatră veche, pe o vatră nouă, era nevoie să se înceapă lucrarea acestei biserici, ea însemnând pentru creştinul ortodox român o adevărată vatră de spiritualitate şi o fortăreaţă a păstrării identităţii spiritualităţii româneşti. De altfel, acest locaş de cult din localitatea Poroina Mare va deveni şi o mărturie a continuităţii creştinismului pe aceste meleaguri.

 

   Pentru mai multe fotografii, click pe banner:

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires