Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Benzi desenate care ii portretizează pe creştini, ca fiind „islamofobi”

   O misiune guvernamentală de caritate a fost criticată pentru că ar caracteriza creştinii ca fiind islamofobi.

 

   Într-o revistă pentru tineret publicată de misiunea de caritate „Who Cares?" (Cui îi pasă?), o bandă desenată prezintă o fată musulmană care este arătată cu degetul de un băiat care poartă o cruce la gât. Băiatul îi spune prietenului său că fata arată ca un terorist şi, mai târziu, o întreabă: „Hei, tu, ce ascunzi sub turban?". Aceasta îi spune băiatului că „turbanul" este, de fapt, un hijab şi face parte din religia ei „ca şi crucea pe care o porţi tu", sugerând că băiatul este creştin.

 

   Banda desenată a fost publicată în Klic!, o revistă trimestrială pentru copii de 8-12 ani.

 

   Creştinii şi unii membri ai parlamentului au criticat banda desenată pe motiv că lansează un mesaj nepotrivit. Mike Judge, de la Institutul Creştin, a spus „Ce se întâmplă cu copiii de care avem grijă şi care au primit această revistă? Cum se vor simţi pentru că au fost luaţi în bătaie de joc şi numiţi islamofobi?"

 

   Potrivit „The Daily Mail", această bandă desenată este „o caricatură stângace, simptomatică pentru o cultură care consideră că este în regulă să îţi baţi joc de creştini în numele diversităţii".

 

   Conservatorul Philip Hollobone a criticat şi el desenele spunând „cred că este o întâmplare nefericită faptul că băiatul care arată cu degetul spre fată poartă o cruce la gât. E greu de imaginat că cineva ar produce o revistă în care rolurile s-ar inversa şi fetiţa musulmană ar fi cea care sa se poarte urât".

 

   Directorul executiv al „Who Cares?", Natasha Finlayson, a spus că acea cruce era mai degrabă o bijuterie decât un simbol al credinţei băiatului.

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article