Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Preşedintele Ucrainei introduce Noua Medalie a Statului în onoarea lui Ivan Mazepa - un anatemizat al Bisericii Ortodoxe

   Preşedintele ucrainean, Viktor Iuscenko, a introdus o nouă apreciere de Stat - Crucea lui Ivan Mazepa - pe data de 26 martie 2009. O descriere a acestei aprecieri a fost publicată pe site-ul prezidenţial.


   Instituirea acestei aprecieri, vine la a 370-a aniversare a naşterii lui Hetman Ivan Mazepa, celebrată pentru prima dată la nivel de stat.


   Ivan Mazepa a fost anatemizat de Biserica Ortodoxă Rusă, din cauza participării sale la coaliţia anti-Moscovită, condusă de Karl XII al Suediei.



Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article