Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Rezultatele unui sondaj privind religiozitatea: Ucraina în Topul primelor şapte ţări, cele mai religioase, din Europa

   "Rezultatele unui studiu „religios", din 2008, realizat de International Social Survey Program (ISSP) au fost prezentate pe site-ul UNIAN, în data de 26 martie 2009.

    În urma a 60 de întrebări, puse celor 40 de ţări, Ucraina se află între cele mai religioase şapte ţări din Europa.

   Sondajul a descoperit că majoritatea ucrainienilor care se numesc ei înşişi ortodocşi, nu se consideră parte din nicio instituţie sau biserică şi nu sunt înregistraţi nici la noile mişcări religioase.


   Sondajul a fost efectuat de către Institutul Internaţional de Sociologie din Kiev, în colaborare cu Institutul de Sociologie al Academiei Naţionale de Ştiinţe a Ucrainei de la Kiev şi Centrul de Cercetări Sociologice.


   Iată câteva dintre rezultatele sondajului:


   "Eu cred în Dumnezeu, acum şi întotdeauna am crezut."

   Unul din cinci respondenţi (21%) nu credeau, în trecut, dar au devenit recent credincioşi (trei sferturi din populaţia Ucrainei se consideră credincioasă).

    Unul din nouă (11%) nu credea în Dumnezeu sau a încetat să mai creadă.

    15% nu au răspuns la această întrebare.

    26,3% dintre credincioşii ortodocşi şi 3,6% dintre greco-catolici au recunoscut că nu credeau, în trecut, dar acum sunt credincioşi.


   Cea mai mare parte a credincioşilor ucraineni (91%) sunt creştini.

    39% din credincioşi aparţin uneia dintre cele trei mari biserici ortodoxe: Biserica Ortodoxă Ucraineană - Patriarhia Moscovei, Biserica Ortodoxă Ucraineană - Kiev şi Patriarhia Bisericii Ortodoxe Autocefale.

    44% numiţi ei înşişi ortodocşi, refuză să se identifice cu vreo biserică.

    8% sunt greco-catolici.

    Protestanţi - mai mult de 1%.

    Alte confesiuni - sub 1%.


   Conform sondajului ISSP, circa 90% dintre respondenţi se consideră religioşi.

    Tradiţional, femeile sunt mai religioase.

    Tineretul ucrainean este mai religios decât cel european.

    Studiul a confirmat faptul că procentul dintre persoanele care se consideră religioase este aproximativ acelaşi pentru toate grupele de vârstă.

    Din punct de vedere geografic, Vestul Ucrainei este mai religios decât Estul Ucrainei (70% dintre respondenţi se consideră religioşi).

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article