Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Şedinţa de lucru a decanatului Facultăţii de Teologie Caransebeş - probele pentru examenul de admitere din acest an

   Sub preşedenţia Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian şi a domnului decan prof. univ. dr. Gheorghe Popovici s-au discutat următoarele subiecte cuprinse în ordinea de zi a lucrărilor:


   1.Prezentarea Raportului din 29 ian. 2009 a Consiliului ARACIS pentru acreditarea programului de masterat „Studii de teologie pastorală şi misiune creştină". S-a luat act cu bucurie de această rezoluţie de acreditare.


   2.Analiza planurilor de învăţământ Teologie Ortodoxă Didactică pentru studiile de licenţă şi studiile de masterat după Procesul Bologna şi conform Regulamentului de Credite Transferabile (ECTS).


   3.Discutarea metodologiei LICENŢĂ 2009 şi a metodologiei de ADMITERE 2009. Astfel că în anul 2009 vor absolvi Facultatea de Teologie din Caransebeş 25 de studenţi, iar locurile disponibile pentru următoarea sesiune de admitere din anul 2009 sunt de 50 (11+39). De asemenea pentru studiile de masterat („Studii de teologie pastorală şi misiune creştină") vor fi disponibile la următoarea sesiune de înscriere 40 de locuri (10+30).


   S-au stabilit deopotrivă probele pentru examenul de admitere din acest an, după cum urmează:


   Probă eliminatorie: Test muzical bisericesc şi psihologic (admis/respins)


   Proba 1: Media notelor obţinute la disciplina Dogmatică Ortodoxă în anii de liceu pentru elevii absolvenţi de Seminar teologic. Candidaţii care nu sunt absolvenţi de seminar Teologic Ortodox, vor susţine un interviu în urma căruia vor primi o notă care să releve cunoştinţele religioase din Dogmatică Ortodoxă (conform. Hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române , nr 115/02.2007) - 50%


   Proba 2:Media generală pe toţi anii de studiu din liceu (50%)


   Proba 3: Media generală obţinută la Examenul de Bacalaureat (20%)


   4.Pe ultimul punct al ordinii de zi, la capitolul diverse, s-a prezentat „Calendarul activităţilor din semestrul II, 2008-2009"; Transmiterea fişelor de autoevaluare 2008; Sesiune studenţilor din 27.03.2009; Sesiunea ştiinţifică naţională „Politici sociale şi administraţie publică în context european" din 8-9.03.2009; Teme de licenţă; Parteneriatul profesori-studenţi; Taxe; Cataloage; Rezultate ş.a.


   La această şedinţă de lucru au luat parte toate cadrele didactice ale Facultăţii de Teologie din Caransebeş.


   În încheiere s-a stabilit că următoarea întâlnire va avea loc la data de 26 mai 2009 la orele 8.00 la sediul Episcopiei Caransebeşului.


   După şedinţa profesorilor a avut loc întâlnirea cu studenţii de la secţia Facultăţii de Teologie Ortodoxă Didactică din Caransebeş în cadrul căreia s-a adus la cunăştinţa studenţilor cele hotărâte de Consiliul profesoral.

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article