Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Afacerea Williamson: scrisoarea integrală a Papei Benedict XVI pe un site german

   Ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) a publicat pe site-ul său de pe internet scrisoarea integrală în care Papa Benedict XVI explică decizia sa de a ridica excomunicarea prelaţilor integrişti printre care şi un negaţionist.


   În această scrisoare adresată episcopilor, Papa deplânge polemica din interiorul Bisericii, invocând un pasaj din Epistola Sfântului Pavel către Galateni.


   Căci toată legea este împlinită într-un cuvânt, acesta: Iubeşte pe aproapele tău ca pe tine însuţi. Iar dacă vă muşcaţi unul pe altul şi vă mâncaţi, vedeţi să nu vă nimiciţi voi între voi - scria Sfântul Pavel Galatenilor în pasajul citat de Benedict XVI.


   "Din nefericire putem vedea muşcături şi probleme în Biserică astăzi, căci aceasta este expresia unei libertăţi prost înţelese", comentează Papa.


    "Nu este uimitor faptul că nu suntem cu nimic mai buni decât Galatenii? Că ne ameninţă aceleaşi tentaţii? Că trebuie să reînvăţăm de fiecare dată cum să folosim libertatea?", adaugă el.


   Vaticanul refuzase iniţial să confirme existenţa acestei scrisori, înainte de a anunţa că va fi publicată joi la ora 12.00 (11.00 GMT).


   Au fost publicate numeroase extrase din această scrisoare, în special pe internet. Papa s-a arătat rănit de "vehemenţa" polemicii care a fost provocată de dezvăluirea controversată a excomunicării a patru episcopi în timp ce, conform declaraţiilor Vaticanului, Benedict XVI a ignorat declaraţiile negaţioniste ale episcopului Richard Williamson.


   "Mi s-a spus că o lectură atentă a informaţiilor care circulă pe internet ne-ar fi pus la curent cu această problemă în timp util. Noi, la Vatican, va trebui în viitor, să acordăm atenţie acestei surse de informaţii", a continuat Papa în scrisoarea publicată de FAZ.



Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article