Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Astazi a avut loc prezentarea in avanpremiera unui film marturie despre viaţa lui Ioan Paul al II-lea

   Papa Benedict XVI a asistat, la Vatican, astazi la lansarea filmului "Marturii", în avanpremieră, un lung metraj despre gloria lui Ioan Paul al II-lea, pe baza cărţii "O viaţă cu Karol" de secretarului papei, polonezul Cardinal Stanisław Dziwisz.

   Co-producţie a Vaticanului, regizat de polonezul Pawel Pitera, cu Michael York actor britanic (care a jucat in "Cabaret", "Iisus din Nazaret"), în rol de povestitor, filmul prezintă documente şi scene din viaţa intimă a lui Ioan Paul al II-lea, a spus Cardinalul Dziwisz, care a trăit aproape 40 ani în apropierea lui Karol Wojtyla, atât înainte cât şi după ce a devenit Papă.


   Filmul, prezentat ca "documentar dramatizat" a fost filmat în mai multe locuri care au marcat viaţa lui Ioan Paul al II-lea, în special în Cracovia şi în oraşul natal Wadowice din Polonia dar şi în Vatican, care, pentru prima dată în istoria sa şi-a deschis uşile sale vizitatorilor străini, actorului şi camerelor video, pentru unele cadre.

   Acest film ma va ajuta "să-mi aduc aminte de Ioan Paul al II-lea (...) care a fost pentru mine ca un tată", a spus Cardinalul Dziwisz, arhiepiscop de Cracovia, ieri într-o conferinţă de presă la Vatican.


   Cartea sa, publicată în 2007 şi tradusă în 12 limbi, s-a vândut în peste un milion de exemplare în Polonia.

   "Marturii" a fost astăzi prezentat pe marile ecrane, la Vatican, deoarece data coincide cu aniversarea a 30 de ani de la alegerea lui Ioan Paul al II-lea, pe data de 16 octombrie 1978. Data de lansare a filmului, care există numai în limbile engleză, italiană şi poloneză, urmând să apară şi în franceză, nu a fost specificată.

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article