Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
28 juillet 2009 2 28 /07 /juillet /2009 20:32
   Ieri, 27 iulie 2009, se împlineşte un an de la întronizarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu Popa, ca Mitropolit al Olteniei.

 

   IPS Dr. Irineu Popa, a fost întronizat acum un an în Catedrala Mitropolitană "Sfântul Dumitru" din Craiova, în scaunul de Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolit al Olteniei.

 

 


 

 

    Astăzi, 28 iulie 2009, în jurul orelor 11,30, Înaltpreasfinţitul Părinte Dr. Irineu Popa, Mitropolitul Olteniei, a făcut o vizită la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, unde a activat până în 27 iulie 2008 ca Arhiereu-Vicar. Aici, a fost întâmpinat de Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim împreună cu membrii Permanenţei, preoţii şi diaconii slujitori la Catedrala Arhiepiscopală precum şi angajaţii Centrului Eparhial.

 

   Cu acest prilej Înaltpreasfinţia Sa Dr. Irineu Popa, Mitropolitul Olteniei, s-a rugat în Catedrala Arhiepiscopală şi s-a închinat la moaştele Sfinţilor Carp, Teodor Stratilat şi Mercurie, după care a consemnat în Sfânta Evanghelie următoarele cuvinte: « Cu ajutorul lui Dumnezeu am venit acasă unde în biserica Sfântului Nicolae în care am fost hirotonit ca arhiereu, ne-am rugat pentru tot binele nostru şi al poporului nostru ortodox ».

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires