Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
23 juillet 2009 4 23 /07 /juillet /2009 17:58
Lacasuri Ortodoxe: din LONDRA, 23 iulie 2009
Arhiepiscopii anglicani recomandă să nu mai fie folosit Potirul

 

   Doi arhiepiscopi influenţi ai Bisericii anglicane, au recomandat astăzi joi 23 iulie 2009 suspendarea utilizării Potirului la împărtăşanie, in scopul limitarii răspândirii gripei porcine A (H1N1).

 

   Arhiepiscopul Rowan Williams, Arhiepiscop de Canterbury (sud), şi Episcopul de York (Nord), John Sentamu, a recomandat într-o scrisoare tuturor episcopilor Bisericii să suspende utilizarea Potirului în timpul împărţăşaniei.

 

   Conform tradiţiei anglicane, pastorul oferă potirul credincioşilor, alături de ostie (azimă), aceştia luând căte o înghiţitură de vin din potir. Acest Potir se duce de la o gură la alta în timpul messei.

 

   Ministerul Sănătăţii a informat recent că, în cazul unei pandemii, este înţelept să se ia măsuri de precauţie pentru a limita răspândirea bolii, evitând împărţirea aceluiaşi recipient pentru alimente şi băutură", susţin Arhiepiscopii în scrisoarea publicată pe site-ul de internet al bisericii anglicane.

 

   "Ca urmare a acestei recomandări, propunem ca oferirea Potirului să fie suspendată, utilizarea acestuia putând duce la extinderea pandemiei de gripă", au adăugat ei.

 

   Pentru pastorii care totuşi vor continua să ofere vin, arhiepiscopii recomandă cufundarea ostiei în potir, înainte de predarea în mâinile credincioşilor.

 

   Această practică este deja folosită în biserica anglicană din Africa, spun Arhiepiscopii.

 

   Se recomandă dezinfecţia mâinilor, pentru preoţi, înainte de împărtăşire.

 

   Regatul Unit al Marii Britanii este unul dintre cele mai afectate state de virusul gripal A (H1N1). Treizeci şi unu de oameni au decedat.

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires