Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Sfinţirea noii biserici din Parohia Bătineşti II, judeţul Vrancea

   Preasfinţitul Părinte Episcop Epifanie al Buzăului şi Vrancei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat - în prezenţa unui mare număr de credincioşi - slujba de sfinţire a noii biserici din Parohia Bătineşti II, Protoieria Panciu, judeţul Vrancea, cu hramurile „Naşterea Maicii Domnului", „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe" şi „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului".

 

   La Bătineşti, vorbim de o parohie nouă şi de o biserică nouă, ambele reprezentând iniţiative ale Preasfinţitului Părinte Episcop Epifanie al Buzăului şi Vrancei. Dacă parohia a fost înfiinţată în 2004, un an mai târziu începea construcţia lăcaşului de cult, deşi la acea vreme creştinii din această localitate erau greu încercaţi de inundaţii, iar piatra de temelie a fost pusă în luna iunie a anului 2006, în imediata vecinătate a ruinelor unei biserici năruite cu mulţi ani în urmă din pricina vitregiei vremurilor şi a oamenilor.

   Cu binecuvântarea Chiriahului nostru, de coordonarea lucrărilor de zidire s-a preocupat părintele Gheorghe Ifrim, la jertfelnicia preacucerniciei sale adăugându-se munca şi dărnicia membrilor Comitetului şi Consiliului Parohial, dar şi ale bunilor credincioşi din localitate şi din împrejurimi. Amintim aici şi de ajutoarele financiare primite de la autorităţile locale şi de la Guvernul României, prin Secretariatul de Stat pentru Culte.

 

   De altfel, în cuvântul pe care l-a rostit la momentul rânduit al Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Episcop Epifanie a evidenţiat efortul pe care l-au făcut toţi cei care au contribuit la zidirea bisericii din Parohia Bătineşti II, înălţate spre slava lui Dumnezeu şi cinstirea tuturor sfinţilor Săi, mai ales că prăznuim Duminica Sfinţilor Români. Două sunt învăţăturile cu care trebuie să rămânem în minte şi în suflet astăzi, când sărbătorim pe toţi sfinţii români: să fim în permanentă legătură cu ei prin rugăciune, ca ei să mijlocească înaintea Bunului Dumnezeu pentru iertarea păcatelor şi mântuirea sufletelor noastre; a doua învăţătura este aceea de a le urma viaţa. Cum au apărat ei dreapta credinţă, să o apărăm şi noi. Cum au luptat ei pentru unitatea naţională, să luptăm şi noi. Să fim solidari astăzi unii cu alţii prin dragoste frăţească, aşa cum au fost şi ei în vremuri de restrişte, pentru că Însuşi Mântuitorul Iisus Hristos a spus că: „După aceea vă veţi cunoaşte că sunteţi fii Mei, dacă veţi avea dragoste între voi", a arătat, în continuare Preasfinţia Sa.

   La sfârşitul Sfintei Liturghii arhiereşti, ca recunoaştere a meritelor avute în zidirea bisericii, Chiriarhul nostru a acordat preotului paroh Gheorghe Ifrim rangul de iconom stavrofor şi crucea eparhială, spre bucuria enoriaşilor săi. Rămâne ca acesta, înconjurat de bunii săi creştini, să facă dovada aceleiaşi dragoste faţă de casa lui Dumnezeu, prin înfrumuseţarea cu pictură interioară, prin zidirea, în imediata vecinătate, a celorlalte clădiri şi anexe necesare bunei desfăşurări a serviciului liturgic şi a lucrării de asistenţă socială: clopotniţă, casă de praznic ş.a.

Sursa: Episcopia Buzăului şi Vrancei


Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article