Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a revenit în ţară

   Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a revenit în ţară, ieri seara, 16 iunie, în jurul orei 20:00, după ce a efectuat o vizită pastorală în Austria, timp de patru zile. Cu acest prilej, la Catedrala patriarhală a fost oficiată o slujbă de mulţumire.

 

   În cuvântul de învăţătură, adresat la finalul slujbei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a punctat principalele repere ale vizitei pastorale: sfinţirea bisericilor aparţinând parohiilor ortodoxe române din Salzburg şi din Viena, participarea la un momentul festiv organizat de Fundaţia „Pro Oriente" în onoarea Bisericii Ortodoxe Române şi la o serie de întrevederi cu reprezentanţi ai Bisericilor Ortodoxe surori şi ai altor Biserici creştine, cu Preşedintele Austriei, alte autorităţi de stat şi membri ai corpului diplomatic, vizitarea Domului „Sfântul Ştefan", a Bibliotecii Naţionale Austriece - unde este organizată o expoziţie de carte şi manuscrise româneşti -, a Muzeului de Artă din Vena, şi oficierea unei slujbe de pomenire la Crucea aşezată de domnitorul Şerban Cantacuzino în capitala Austriei în anul 1683, după asediul Vienei.

 

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article