Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Un nou MIRACOL ORTODOX, inregistrat saptamana trecuta (9 iunie 2009), uimeste pana si lumea musulmana

Lacasuri Ortodoxe: din RAMLA, Israel
Miracolul unei icoane

   Creştinii călătoresc spre acest oraş israelian pentru a vedea ceea ce numesc localnicii, "miracol": un ulei picură din icoana miraculoasă a Sfântului Gheorghe, la o biserica ortodoxă care poartă hramul acestui mare sfânt.

 

   Credincioşii au declarat marţi că aceste picături ar putea reprezenta lacrimile lui Dumnezeu sau botezul creştin. Preotul bisericii, părintele Nifon, a văzut primul aceste picături în timp ce se pregătea pentru slujba de duminică dimineaţă (7 iunie 2009), au spus aceştia.

   "El a sărutat toate icoanele şi, atunci când a ajuns la aceasta, a luat-o şi a curăţat-o imediat", a declarat Aida Abu El-Edam, un profesor de engleză, membru al bisericii, de mai mult timp.

 

   "Dupa 20 sau 25 de minute, s-a uitat din nou şi a văzut iar ulei: "Asta e minune!", a zis acesta.

   El-Edam, în vârstă de 47 de ani, a declarat că e convinsa de faptul că picăturile sunt o minune, contrariata fiind de un miros ciudat ce venea dinspre icoană. "Mirosul acesta îmi amintea de o vizită, din vremurile cand eram adolescenta, în localitatea Ermysh, Liban, unde văzusem o altă minune. Acolo, mirosul venea de la o femeie care murise de curând, vestită fiind pentru credinţa ei."

 

   "Este ceva special, un miros sfânt", a spus El-Edam. "Nu e un ulei obişnuit, cum ar fi de exemplu uleiul de măsline. Este ceva ciudat, care vine de la Dumnezeu."

   Chiar şi Patriarhul ortodox a venit pentru a vedea icoana, duminică, a spus Edam, iar biserica a şi trimis imediat un eşantion de ulei spre analiză, într-un laborator.

 

   Părintele Nifon, a declarat că Patriarhia Ortodoxă l-a sfătuit să nu discute public sau să răspundă la întrebări despre picături, astfel încât credincioşii să poată avea propriile concluzii.

 

   Aproximativ 50 de creştini erau strânşi în jurul icoanei, marţi, unii din apropierea Ramla şi alţii din localităţi depărtate ale Israelului. Aceştia, alături de evreii şi de musulmanii curioşi, încercau să surprindă minunea cu aparatele foto sau cu celularele proprii.

   Ramla, un oraş mixt evreiesc-arab, cu aproximativ 65.000 de locuitori, este situat în centrul Israelului, între Ierusalim şi Tel Aviv.

   Icoana se află aşezată în partea din faţă a bisericii, ascunsă doar în spatele unei mici candele din aur. O măicuţă îmbrăcată în negru îmbibă în minunatul ulei, bucăţele de bumbac şi le oferă credincioşilor, care obişnuiesc să le miroasă înainte de a şi le băga în buzunar.

 

   "Oamenii au uitat, în aceste vremuri, de Dumnezeu, iar acest lucru este un semn ca ei să îşi amintească. Dumnezeu le zice: << Încă Sunt aici!>>", a spus Edith Fanous, în vârstă de 31 de ani, care lucrează pentru o companie locală de transporturi şi care afirmă că este prezentă în Biserica Sfântului Gheorghe de când era fetiţă.

 

   Fanous a spus ca ea cânta în corul bisericii, în duminica în care picăturile au început să apară. Apreciază că în jur de 1.000 de vizitatori au fost atunci in Biserică. Totodata, a respins cu totul ideea că picăturile ar putea fi de vopsea care s-ar putea scurge din cauza firbinţelii unei zile foarte călduroase.

   "Această icoană are 114 ani", a spus ea. "Ea a trecut atât de multă vreme, prin cald şi frig, iar acum, că avem aer condiţionat în Biserică, să fi început să se topească? Nu ai cum să crezi aşa ceva."

 

   Kosty Tannous, în vârstă de 33 de ani, lucrător vamal israelian, susţine că lacrimile au apărut acum, pentru că Dumnezeu vede problemele din societatea israeliană.

 

   "Aici e război şi discriminare", a spus el. "Vedem o mulţime de discriminări la adresa arabilor de aici, în Israel, şi poate că aceasta este o lecţie bună  pentru toată lumea, să ne iubim unul pe altul şi să trăim toţi, cu drepturi egale".

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article