Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Sfintirea unui nou paraclis in Fribourg

   Încă de la infiintarea sa, în 1982, parohia cu hramul Născătoarei de Dumnezeu şi al Sfântului Siluan Atonitul - Freiburg a cunoscut, pe parcurs, mai multe lăcaşuri de cult. În ultimii ani, conştienţi că o nouă schimbare ar trebui să apară, parohienii au decis să găsească o locaţie definitivă, stabilă şi să cumpere un teren construibil. Cinci ani de căutări perseverente şi mai multe demersuri ale părintelui Michel Quenot şi ale parohienilor: de trei ori, soluţiile care s-au ivit şi pareau la îndemână, au disparut din diverse motive.

   Dar, rugăciunea ferventă a comunităţii a fost auzită: în timp ce comunitatea era ameninţată că, în termen scurt, va rămâne fără lăcaş de cult, Congregatio Sisters of St Paul ne-a oferit un contract de închiriere pe termen lung pentru o capelă care nu mai este folosită. Paraclisul este mic, dar perfect adaptabil nevoilor parohiei - a spus Episcopul Ieremia în timpul vizitei sale. Aceasta este "exact pe măsura noastră", a afirmat pr. Michel Quenot. Spaţiul pus la dispoziţia parohiei include, de asemenea, o sală comunitară, binevenită pentru întâlnirile frăţeşti lunare, între parohieni şi pentru agapele de după slujbă.

 

   Festivităţile sunt programate pentru începutul lunii decembrie, după munca necesară aducerii acesteia în stadiul de funcţionare. Amenajarea ei a continuat şi în lunile ce au urmat închirierii, chiar înainte de Paşte culminând cu instalarea unui Iconostas şi a mobilierului bisericii. La fel, am avansat şi cu sala comunitară. Frumosul mobilier liturgic a fost fabricat în Grecia.

   A venit şi momentul primei vizite a unui episcop. Este o mare bucurie pe care a trăit-o comunitatea, duminică 24 mai, într-un paraclis devenit neîncăpător, Episcopul Ieremia, însoţit de Arhimandritul Renneteau Jean, călăuzind parohia la primii săi paşi. Arhimandritul Martin şi comunitatea Mânăstirii Prea Sfintei Treimi - Dompierre au participat, de asemenea, alături de pr. Valentin Purcel Basarabescu, care de mai multe ori participase la liturghiile din Fribourg, înainte de hirotonisirea sa. Sora Michèle-Dominique Gisiger, superioara generală a Societăţii St. Paul, a fost prezentă la Liturghie - prima sa Liturghie Ortodoxă, conform propriilor destăinuiri - şi s-a alăturat parohiei, cu prietenie, si la agapă.

 

   Cu această ocazie, a fost sfinţit noul paraclis din Freiburg, urmată de Sfânta şi Euharistica Liturghie condusă de Mitropolitul Ieremia.

   Episcopul Ieremia a împărtăşit comunităţii bucuria sa, la vederea acestui frumos lacaş de cult, şi i-a asigurat de sprijinul său, pe credincioşi. La sfârşitul Liturghiei, acesta a ridicat pe pr. Michel Quenot la demnitatea de protopop, ca recunoaştere a dăruirii sale pentru Biserica.

 

   Pr Michel a subliniat, pentru întreaga parohie, importanţa prezenţei episcopului în acest Paraclis, chiar daca mai sunt încă multe de făcut.

 

   Sfânta Liturghie a fost urmată de o agapă „plină de căldură" în jurul Mitropolitului, în sala anexă.

 

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article