Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Sfântul Ioan cel Nou, serbat la Suceava şi Iaşi

   Biserica Ortodoxă l-a prăznuit pe data de 2 iunie 2009 pe Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava. Sute de credincioşi au participat de ziua sfântului la slujba Sfintei Liturghii, oficiată de Înalt Preasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, în biserica Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava", unde se află şi moaştele sfântului martir.

    Aşa cum este tradiţia, în fiecare an, pe 2 iunie, se face un pelerinaj de la Biserica „Sf. Ioan cel Nou" până la izvorul sfântului, unde se oficiază slujba Aghezmei. Pelerinajul a fost condus de IPS Pimen, înconjurat de un sobor de 20 preoţi şi diaconi, în prezenţa a sute de credincioşi veniţi din toată ţara.

   Tot atunci şi-a serbat hramul Biserica „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava" - Nicoriţă din Iaşi. Programul liturgic a început luni, 1 iunie, cu slujba Vecerniei, a Litiei şi a Acatistului, oficiată de un sobor de 12 preoţi. La finalul acestei slujbe a avut loc întrunirea Cercului pastoral nr. 1 al Protopopiatului Iaşi 2.

   Dimineaţă a fost oficiată slujba Aghezmei, care a fost urmată de slujba Utreniei şi de Sfânta Liturghie.

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article