Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Resfinţirea Bisericii 'Sfântul Ierarh Nicolae' din Parohia Biceşti, judeţul Vrancea 

   Preasfinţitul Părinte Episcop Epifanie, Episcopul Buzăului şi Vrancei, înconjurat de un sobor de preoţi, a resfinţit in data de 31 mai 2009, biserica având hramul Sfântul Ierarh Nicolae din Parohia Biceşti, Protoieria Focşani II, judeţul Vrancea, la slujbă asistând un număr însemnat de credincioşi.

 

   Ridicat din lemn, în perioada interbelică, lăcaşul de cult a fost izolat termic şi tencuit la exterior între anii 2006-2009, prilej cu care a fost restaurată şi pictura interioară realizată de către pictorul Nicolae Constantinescu.

 

   Fondurile necesare executării acestor lucrări s-au constituit din donaţii primite de la credincioşii din parohie, precum şi din ajutoare acordate de la Guvernul României prin Secretariatul de Stat pentru Culte.

 

   În prezent, preotul paroh Mircea Vintilă se preocupă de extinderea casei praznicale aflate în imediata vecinătate a bisericii, dorind să pună în aplicare, cu sprijinul autorităţilor locale, un proiect de asistenţă socială prin care să asigure o masă caldă oamenilor fără posibilităţi materiale din parohie.


Sursa: Episcopia Buzăului şi Vrancei

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article