Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
2 juin 2009 2 02 /06 /juin /2009 07:46
   Preasfinţitul Părinte Episcop Epifanie, Episcopul Buzăului şi Vrancei, înconjurat de un sobor de preoţi, a resfinţit in data de 31 mai 2009, biserica având hramul Sfântul Ierarh Nicolae din Parohia Biceşti, Protoieria Focşani II, judeţul Vrancea, la slujbă asistând un număr însemnat de credincioşi.

 

   Ridicat din lemn, în perioada interbelică, lăcaşul de cult a fost izolat termic şi tencuit la exterior între anii 2006-2009, prilej cu care a fost restaurată şi pictura interioară realizată de către pictorul Nicolae Constantinescu.

 

   Fondurile necesare executării acestor lucrări s-au constituit din donaţii primite de la credincioşii din parohie, precum şi din ajutoare acordate de la Guvernul României prin Secretariatul de Stat pentru Culte.

 

   În prezent, preotul paroh Mircea Vintilă se preocupă de extinderea casei praznicale aflate în imediata vecinătate a bisericii, dorind să pună în aplicare, cu sprijinul autorităţilor locale, un proiect de asistenţă socială prin care să asigure o masă caldă oamenilor fără posibilităţi materiale din parohie.


Sursa: Episcopia Buzăului şi Vrancei

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires