Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
25 mai 2009 1 25 /05 /mai /2009 19:45
   Locuitorii municipiului Feteşti au participat duminică, 24 mai, la slujba de târnosire a noii catedrale din oraş. Construcţia începută în anul 1996, a ajuns la final, rămânând ca în viitorul apropiat să se continue şi finalizeze lucrările la pictura sfântului locaş. Catedrala este aşezată în parcul din centrul oraşului.

   Slujba a fost săvârşită pe o scenă amenajată lângă biserică. Ziua de duminică a început prin săvârşirea slujbei acatistului, la ora 8,00, iar la ora 9,00 a început Sfânta Liturghie, fiind precedată de un cuvânt de învăţătură al Preasfinţitului Casian, Episcopul Dunării de Jos. La ora 11,00 a avut loc primirea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române.

   După ce Preafericitul Daniel a săvârşit slujba de sfinţire a bisericii cu hramul „Sfânta Treime", a fost rostit un Cuvânt catehetic în care a fost prezentată importanţa celor trei Evanghelii (rostirea lor) de la ocolirea bisericii- momentul sfinţirii acesteia.

   Părintele paroh al catedralei, Preacucernicul Păun Nicolae, a fost răsplătit cu distincţia „Crucea Patriarhală" pentru meritele sale. La eveniment au participat peste 5000 de persoane.

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires