Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Târnosirea bisericii „Sfânta Treime” din Feteşti

   Locuitorii municipiului Feteşti au participat duminică, 24 mai, la slujba de târnosire a noii catedrale din oraş. Construcţia începută în anul 1996, a ajuns la final, rămânând ca în viitorul apropiat să se continue şi finalizeze lucrările la pictura sfântului locaş. Catedrala este aşezată în parcul din centrul oraşului.

   Slujba a fost săvârşită pe o scenă amenajată lângă biserică. Ziua de duminică a început prin săvârşirea slujbei acatistului, la ora 8,00, iar la ora 9,00 a început Sfânta Liturghie, fiind precedată de un cuvânt de învăţătură al Preasfinţitului Casian, Episcopul Dunării de Jos. La ora 11,00 a avut loc primirea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române.

   După ce Preafericitul Daniel a săvârşit slujba de sfinţire a bisericii cu hramul „Sfânta Treime", a fost rostit un Cuvânt catehetic în care a fost prezentată importanţa celor trei Evanghelii (rostirea lor) de la ocolirea bisericii- momentul sfinţirii acesteia.

   Părintele paroh al catedralei, Preacucernicul Păun Nicolae, a fost răsplătit cu distincţia „Crucea Patriarhală" pentru meritele sale. La eveniment au participat peste 5000 de persoane.

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article