Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

"Diversitatea religioasa în afaceri": un ghid practic pentru un subiect încă tabu

   Religia în companii rămâne o problemă sensibilă pentru DRH, împărţită între viziunea strict laică a locului de muncă şi tratamentul diferenţiat al salariilor în funcţie de religia lucrătorului. Acestea au determinat reţeaua de afaceri, IMS, să publice un ghid practic.

 

   Purtarea vălului sau kippei, postul alimentar, zilele de concediu la sărbători religioase, locul de rugăciune sunt principalele cereri cu caracter religios, analizate în această carte.

 

   "Gestionarea diversităţii religioase în afaceri", a fost prezentată astăzi, vineri 15 mai 2009, la Asociaţia Presei IMS-Entreprendre pour la Cité, care reuneşte o reţea compusă din 230 companii.

 

   În companii, există o reală dificultate în definirea unei politici globale privind diversitatea religioasă, iar responsabilitatea revine în cea mai mare parte managerilor locali, de multe ori depăşiţi de problemă", a declarat Benjamin Blavier, unul dintre autori.

 

   Unii văd compania ca pe un loc "laic, neutru, fără exprimări religioase." Dar această viziune este "ilegală", după cum a reiterat recent Halde, subliniind faptul că "libertatea religioasă există în întreprinderile private."

 

   Angajatorul poate institui restricţii, pe motiv de serviciu (bună funcţionare, respectarea regulilor de protecţie şi sănătate etc).

 

   Există unii angajatori care au insa tendinţa de a trata diferenţiat angajaţii, din cauza religiei lor, chiar apelând la măsuri extreme, cum ar fi cele de refuz la plata salariului daca angajaţii nu vor să manipuleze carnea de porc, vinerea, înainte de apusul soarelui, din cauza shabbatului.

 

   Acceptarea acestor cereri poate duce într-adevar la perturbarea serviciilor şi la un sentiment de nedreptate faţă de colegi, analizează Blavier, care pledează pentru o cale de mijloc.

 

   "Multe lucruri pot fi destul de simplu rezolvate si pot îmbunătaţi coeziunea echipelor şi sentimentul de participare", a spus Ines Dauvergne, realizatorul principal al ghidului, menţionând şi problema mâncărurilor din carne de porc, la cantină,, verificarea unui calendar religios, pentru evitarea programării unor şedinţe în zile de sărbătoare ori de post etc.

 

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article