Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Aeroportul Ben Gurion (Israel), 15 mai 2009 - Papa părăseşte Israelul, după 8 zile de pelerinaj în Ţara Sfântă

   Papa Benedict XVI a părăsit astăzi, vineri 15 mai 2009, Israelul, îndreptându-se spre Roma, la orele 11:45 GMT, la sfârşitul a 8 zile de pelerinaj în Ţara Sfântă, vizitând şi Cisiordania ocupată şi Iordania.

 

   Papa a plecat spre Roma cu un aparat al companiei israeliene El Al, după prima sa vizită de la alegerea sa, în Orientul Mijlociu, în aprilie 2005.

 

   În timpul pelerinajului, Papa a vorbit de mai multe ori în favoarea păcii din Orientul Mijlociu, denunţând la sfârşitul călătoriei sale antisemitismul şi "exterminarea brutală" a evreilor în timpul Holocaustului .

 

   De asemenea, el şi-a exprimat clar sprijinul faţă de palestinieni, utilizând atât termenul de "patrie" cât şi de "stat" pentru a descrie aspiraţiile lor la independenţă, dreptul lor de a trăi în demnitate şi fără restricţii de mişcare.

 

   De asemenea, acesta a descris ca fiind "tragică", "bariera de securitate", înfiinţată în Cisiordania de israelieni, şi "una dintre cele mai triste imagini din timpul vizitei sale pe aceste meleaguri."

 

   Şeful Bisericii Catolice i-a încurajat totodata pe creştini, să rămână pe pământul unde s-a născut Hristos şi să îşi menţină astfel prezenţa în zonă.

 

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article