Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Sfinţirea celor 2 cruci ce vor fi aşezate pe biserica “Sf. Ilie Tesviteanul”

   PS Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, a oficiat duminică, 10 mai 2009, slujba de sfinţire a celor două cruci ce vor fi aşezate pe turlele bisericii Sfântul Ilie din Drobeta Turnu Severin.

 

   Parohia ortodoxă ,,Sfântul Ilie Tesviteanul" a luat fiinţă în anul 1990 cu scopul de a asigura asistenţa religioasă pentru credincioşii din cartierul Crihala, din zona de nord a municipiului. La acea vreme, la solicitarea severinenilor, a fost amplasată o bisericuţă provizorie în perimetrul Parcului Tineretului. Fiind construită din panouri prefabricate din azbociment, acest lăcaş de rugăciune a primit denumirea de ,,Biserica de carton". În ea se desfăşoară slujbele şi în acest moment până la finalizarea bisericii noi, construită din cărămidă.

 

   Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin a emis în anul 1990 o decizie prin care a atribuit teren pentru construirea unei biserici mari, aşa cum impuneau necesităţile religioase şi care să se încadreze în planul urbanistic zonal.

 

   Temelia pentru subsolul acestei biserici a fost turnată în anul 1991 de către preotul paroh Gheorghe Cojocaru, dar apoi lucrările au fost întrerupte timp de 7 ani din cauza lipsei fondurilor. Acestea au fost reluate în anul 1998 iar cu ajutorul unor sponsori şi a enoriaşilor biserica a ajuns acum la acoperiş.

 

   Mai multe informaţii despre această biserică puteţi afla de pe site-ul: www.bisericasfilie-trseverin.totalinf.net.

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article