Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Festival de toacă în Banat 

   Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nicolae Corneanu, Mitropolia Banatului, în colaborare cu Centrul de Cultură şi Artă Timiş şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş şi al Primăriei Giroc, au organizat marţi, 14 aprilie 2009, a doua ediţie a Festivalului de toacă în Banat, ce s-a desfăşurat în grădina de vară a căminului cultural din Giroc, începând cu ora 16.00.

    Aici, au fost pregătite 33 de toace după anii Mântuitorului petrecuţi pe pământ, la care şi-au arătat măiestria toţi cei care ştiu să bată toaca, dar şi cei care doresc să înveţe.

   Au participat grupuri de tineri din satele bănăţene, precum şi monahi şi monahii de la mănăstirile din Eparhia Timişoarei.

   Manifestarea a fost deschisă de către Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul Episcop - Vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, care la final a invitat pe cei prezenţi la slujba Deniei, ce s-a oficiat începând cu ora 19.00, la biserica ortodoxă din localitate.

   Prin acest festival se urmăreşte continuarea tradiţiilor de Sfintele Paşti şi transmiterea lor prin Biserică generaţiilor viitoare.

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article