Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Un arheolog susţine că a descoperit primele structuri israelite

    In presa evreiasca au aparut  ieri, 8 aprilie 2009, pagini despre noi descoperiri arheologice. Un arheolog susţine că a găsit structuri cu forma piciorului uman, care se poate să fi fost contruite de israeliţi când au intrat pentru prima data în ţinutul Canaanului.

 

   Profesorul Adam Zertal, de la Universitatea din Haifa, a spus că structurile descoperite în Valea Iordanului au fost „primele aşezări construite de israeliţi la intrarea în Canaan şi reprezintă ceea ce se prevede in specificatiile biblice la declararea dreptului de stăpânire asupra unui teritoriu: prin aşezarea picioarelor pe el", informează Haaretz.

 

   Profesorul Zertal şi echipa sa au descoperit cinci structuri foarte mari, în forma talpii piciorului, şi ceea ce se crede a fi teritoriul biblic al Gilgalului. Cei mai mulţi arheologi nu cred că evenimentele din cărţile Ieşirea şi Iosua - care relatează cum israeliţii au fugit în Egipt şi au intrat în ţara Canaanului - pot fi verificate ca şi evenimente istorice.

 

   Totuşi, profesorul Zertal pretinde că a găsit dovezi care susţin întâmplările din cărţile Vechiului Testament. Cu ceva timp în urmă el a descoperit altarul lui Iosua de pe Muntele Ebal de lândă Neblas. Acesta sustine că situl era folosit pentru ceremonia descrisă în cartea lui Iosua, deşi alţi arheologi spun că este doar un turn de observare.

 

   Cartea Iosua ne spune cum oamenii din Israel au mers la Gilgal după ce au trecut râul Iordan. Un număr de cercetători cred că numele Gilgal vine de la o colecţie de pietre din sit ,care erau folosite pentru ritualuri, deşi nu s-au descoperit dovezi arheologice care să susţină această teorie.

 

   Toate cele cinci situri în formă de picior de om care au fost găsite pe Valea Iordanului din 1990 până în prezent, datează din secolele 12 şi 13 I.H. Forma structurilor sugerează că serveau ca şi locuri de adunare. Profesorul Zertal crede că aceste situri erau folosite pentru ceremoniile care au avut loc după intrarea israeliţilor în Ţara Canaanului.

 

   De asemenea, Zertal spune că structurile descoperite constituie originea ideii pelerinajului evreiesc la Ierusalim, cunoscut sub numele de „aliya la' regel" (urcând pe picioare). Courtesy Haifa University


 

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article