Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

În practică la Muzeul în aer liber

   CNM „Astra" a primit în practică pedagogică 17 elevi din clasa a XII-a de la Grupul Scolar Economic „Johannes Lebel" din localitatea Tălmaci, specializare Tehnician în Turism, pentru perioada 30.03.09-10.04.09. Elevii sunt îndrumați de către muzeografii de la Centrul de Informare Turistică și muzeografii Muzeului în aer liber, iar etapele pregatirii pedagogice constau în familiarizarea cu sectoarele Muzeului „Astra", serviciile cultural &turistice care sunt puse la dispoziția vizitatorului, informarea turistului asupra obiectivelor turistice din județul Sibiu și din țară și vizite la expozițiile temporare și permanente organizate de CNM „Astra".

   Totodată, viitorii tehnicieni în turism au cunoscut procedeul de restaurare a obiectelor și monumentelor expuse în cele 100 de ha ale Muzeului „Astra", prin vizita organizată în laboratoarele de restaurare din incinta instituției. Aceștia au fost foarte interesați de modul de pregătire al exponatelor din lemn și fier, al țesăturilor, de tratamentul aplicat și substanțele folosite, de procedeul de refacere al picturilor vechi (icoane, lăzi de zestre,cuiere,...),întregul proces de restaurare având un drum de parcurs prin laboratoere, pentru ca la final obiectul să fie expus spre observare.

   Spre sfârșitul perioadei de practică, elevii clasei a XII-a din Tălmaci vor fii îndrumătorii a 10 clase de elevi de la scoala 24 și scoala 7 din Sibiu (clasele III-IV) în activitatea de ecologizare și igienizare a Muzeului în aer liber, eveniment care se va desfășura pe parcursul a trei zile.

 

   Aceste proiecte sunt posibile datorită parteneriatelor cu unitățile de învățământ locale și din țară. În acest moment, CNM „Astra" pune bazele unui nou parteneriat, pe lângă cele efectuate deja, cu SOS Children's Village Cisnădie.
   Proiectele educaționale de acest gen asigură pentru CNM „Astra" păstrarea și transmiterea patrimoniului identității noastre culturale către noile generații și de asemenea valorificarea acestuia prin organizarea de activități muzeale educaționale.

 

Raluca Iliuț
Centrul de Informare Turistică
CNM „Astra"

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article