Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Ronald Reagan vroia să-l convingă pe Gorbaciov că Dumnezeu există, si sa-l conduca spre Lumina

   Cotidianul rus „Vedomosti" afirmă că în anii 1980, Ronald Reagan a căutat să facă în aşa fel încât regimul comunist să evolueze, cu ajutorul credinţei în Dumnezeu.


   Jurnalul se referă la înregistrări ale conversaţiilor dintre Reagan şi Gorbaciov, păstrate în biblioteca Reagan din California. Notele raportează că preşedintele american dorea să îl convingă pe Gorbaciov că Dumnezeu există.


   Reagan şi Gorbaciov s-au întâlnit în multe rânduri în perioada 1983 - 1985. Cunoscut ca un optimist, preşedintele american era convins, la acea vreme, că Gorbaciov putea schimba cursul istoriei Uniunii Sovietice şi credea că religia ar fi fost unul dintre principalii factori prin care acest lucru să se întâmple. Preşedintele american credea că sistemul sovietic era vulnerabil din cauza atitudinii sale negative faţă de religie.


   Vedomosti povesteşte că într-o zi, Reagan l-a întrebat pe Gorbaciov ce s-ar întâmpla cu Uniunea sovietică dacă religiile şi-ar regăsi libertatea de cult şi de exprimare. Gorbaciov nu a răspuns direct la întrebare, dar a spus că a fost botezat în copilărie, însă nu mai credea în Dumnezeu şi că „această evoluţie o reflectă pe cea din societatea sovietică".


   Se pare că Reagan i-a povestit atunci omologului său sovietic, povestea unui soldat din armata roşie, din timpul celui de-al doilea război mondial care, desi nu credea în Dumnezeu, pentru că mereu i se spunea că Dumnezeu nu există, „a privit catre stele şi s-a rugat lui Dumnezeu sa-l ia", in transee, înainte de a porni atacul. O scrisoare conţinând această mărturisire a fost găsită pe pieptul acelui soldat. 


WSJ, 07.03.2009, Елена Парина


Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article