Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Spania: Zeci de mii de demonstranţi anti-avort, la Madrid (cea mai mare actiune de pana acum)

   Mai multe zeci de mii de demonstranti anti-avort au participat la o manifestaţie, duminică, la Madrid, pentru a protesta împotriva unui proiect al guvernului socialist spaniol de liberalizare a avortului.


   Evenimentul a început în jurul orei 12:00 (10:00 GMT), în faţa Ministerului care a stat la originea reformei propuse pentru sprijinirea avorturilor, pe strada Alcala din centrul capitalei, culminând în Plaza Neptuno, în apropiere de Muzeul Prado.


   Persoanele în vârstă, familiile cu copii şi tineri au mers pe jos, în linişte, având mai multe sepci de culoare roşie "simbol al forţei şi celebrării vieţii", distribuite de către organizatori: „Medicii pentru viaţă", Provida Madrid şi HazteOir.

   În fruntea procesiunii stăteau 2 pancarte mari care proclamau: "Nu există dreptul de a ucide, există doar dreptul de a trăi", "Femeie - da, avort - nu".


   Aceasta este prima mare demonstraţie împotriva proiectului guvernului lui José Luis Rodríguez Zapatero, de a liberaliza avorturile, aşa cum dealtfel se întâmplă în majoritatea ţărilor europene.


   În prezent, avortul este permis în Spania, doar în cazuri de viol, în termen de maxim 12 săptămâni de sarcină, în cazul malformaţiilor fătului (până la 22 saptamani) sau când reprezintă un "pericol pentru sănătate fizică sau psihică a mamei" (perioada nelimitată).


   Această ultimă prevedere este invocată pentru o majoritate covârşitoare de avorturi efectuate în Spania.


   Proiectul este, de asemenea, contrat de Biserica Catolică, care a lansat o campanie de publicitate ce sugerează că este şocant că animalele pe cale de dispariţie sunt perotejate mai mult decât embrionii umani, în Spania.


Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article