Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

LOURDES : CRIMĂ CU LOVITURI DE CRUCIFIX - "modernitatea rămâne oarbă în faţa realităţii demonilor, ţinand singurele mărturii departe de ochi, în spitale psihiatrice"

<<Am avut viziuni într-un vis. Am văzut ca eram diavolul, că eram răul şi că asta trebuia să fac>>


   Acestea sunt cuvintele Elisabethei, care urmează a fi arestată pentru uciderea mamei ei, cu lovituri de crucifix. Jurnaliştii şi medicii explică faptul că femeia de 34 de ani suferă de demenţă.


   Totuşi, diferite dovezi arată că ea se înţelegea bine cu mama ei şi că cele două femei erau ataşate una faţă de cealaltă. Ea şi-a ucis mama "într-o stare de excitaţie extremă" cu o lampă de noptieră, nişte scânduri de lemn şi cu crucifixul.


   Apoi a avertizat medicii din Samu, ţipând: "Veniţi, îmi ucid mama". Poliţiştii au înţeles imediat că este vorba despre un caz psihiatric grav.


   Elisabeth va fi supusă unei serii de analize psihiatrice şi psihologice înaintea unei eventuale, dar puţin probabile, acţiuni judiciare. Ea a fost internată într-un spital de psihiatrie.


   Credincioasă, ea s-a instalat la Lourdes împreună cu mama sa datorită unui cult de devoţiune faţă de Fecioara Maria, după numeroase dezamăgiri sentimentale şi familiale pe care le avusese înainte.


   Totul pare să ignore cuvântul "demenţă", care vine de la "demon". Cu un an în urmă, un dement a ucis un student pe stradă. El a spus ca o voce interioară i-a ordonat să comită crima. Nimeni nu a îndrăznit să rostească la început cuvântul "posesiune", asociat, în general, cu "exorcism", cuvânt deseori asociat cu "catolicism".


   Dar modernitatea rămâne oarbă în faţa realităţii încarnărilor demonice, care ţine singurele mărturii departe de ochi şi de inimi, în spitale psihiatrice.


   În speranţa de a putea vindeca răul din sufletul ei cu tratamente fiziologice, Elisabeth este închisă într-un spital. Dar poate că ea are nevoie, în egală măsură, de rugăciuni.


un articol din "Le journal de Dimanche"


Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article