Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Vizita Cardinalului Vingt-Trois în SUA, pentru întâlnirea cu evreii de credinta moderna

   Cardinalul Vingt-Trois, arhiepiscop de Paris, acompaniat de o delegaţie de cardinali şi episcopi, a făcut o vizită de trei zile în SUA, pentru a întâlni directorii şcolilor de credinta evreiască modernă, a anunţat arhiepiscopul într-un comunicat.


   Aceste întâlniri au fost iniţiate în 2003 de către cardinalul Jean-Marie Lustiger şi rabinul Israel Singer, la vremea aceea preşedinte al Congresului evreiesc mondial, după călătoria Papei Ioan Paul II în Israel.


   Delegaţia, compusă din cardinali şi episcopi din Europa, Asia şi Africa, a vizitat luni Muzeul Patrimoniului Evreiesc din New York, unde este prezentată în acest moment expoziţia despre Shoah şi care relatează despre exterminarea evreilor din Ucraina.


   După masa rotundă de la Touro College, care a deschis centre universitare în întreaga lume, delegaţia condusă de Vingt-Trois urma să întâlnească marţi pe capii credintei moderne evreiesti. Miercuri, delegaţia a plecat spre Muzeul Holocaustului din Washington, pentru o serie de expozee.


   Această deplasare la Washington a fost o ocazie de întâlnire cu Conferinţa episcopilor americani. Din delegaţie au făcut parte cardinalul Philippe Barbarin, arhiepiscop de Lyon, cardinalul Jean-Pierre Ricard, arhiepiscop de Bordeaux, Peter Kodwo Appiah Turkson, arhiepiscop de Cape Coast şi Ghana, episcopul de Jeju în Coreea de sud Peter Kang Uil, episcopul de Aix-la-Chapelle, Heinrich Mussinghoff şi părintele Patrick Desbois, director al consiliului episcopal pentru relaţii cu iudaismul.


Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article