Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Duminica Întâi din Post (a Ortodoxiei) prăznuită la parohia Negreni I

   Duminică, 8 martie, când Biserica Ortodoxă îşi serbează biruinţa asupra ereziilor, Preasfinţitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, a slujit Sfânta Liturghie la Parohia Negreni I, protoieria Slatina I.


   În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a subliniat rolul pe care creştinul îl are în lume, acela de a fi precum sarea care sărează şi dă gust la toate, şi ca lumina ce nu poate fi pusă sub obroc. Credinţa Ortodoxă este cea în care se cinsteşte Treimea Cea de o Fiinţă şi Nedespărţită, se cinsteşte Sfânta Cruce şi Sfintele Icoane, cerând mijlocire Maicii Domnului şi Sfinţilor reprezentaţi pe ele; totodată, este credinţa care pregăteşte pe om pentru Înviere prin post, spovedanie şi împărtăşire cu Sfintele Taine ale Mântuitorului Hristos.

   Părintele paroh Marian Mazilu a ţinut să-i mulţumească Preasfinţitului Părinte pentru prezenţa în mijlocul enoriaşilor, dăruind la sfârşit câte o carte de rugăciuni tuturor femeilor prezente în biserică.



Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article