Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Vânzarea la un pret record, a "cheii Kaabei", anulată


   Vânzarea din aprilie, anul trecut, pentru un pret record, a obiectului prezentat ca o cheie a Kaabei, un lăcaş sacru al Islamului, a fost anulată din cauza îndoielilor asupra autenticităţii sale, a anunţat luni casa de licitaţie Sotheby's din Londra.


   Obiectul adjudecat pentru 9.2 milioane de lire sterline, la data de 9 aprilie 2008 - un record pentru o opera de artă islamică - a fost returnat vânzătorului, a spus un purtător de cuvânt al Sotheby's, confirmând informaţiile publicate de către „The Art NewspaperArt", pe site-ul său, în acest weekend.


   "Sotheby's şi proprietarul au decis să anuleze vânzarea, în continuare aşteptând examinarea ştiinţifică şi analiza", a declarat un purtător de cuvânt al casei de licitaţii.


   În timp ce cheia a fost prezentată în catalogul de vânzare, ca un obiect din sec. 12, un studiu al unui specialist din British Museum Venetia Porter şi alţi experţi ai muzeului britanic au ajuns la concluzia că această cheie de fier de 37 cm, părea să fi o copie, datând din secolul al 19-lea.


   Experţii au subliniat anomaliile din inscripţiile literelor de pe cheie - caractere kufiques - comparativ cu alte chei cunoscute, ale Kaaba, un altar din centrul Al-Haram în Mecca, Arabia Saudită, care atrage în fiecare an, milioane de pelerini.


   "Sotheby's a acceptat faptul că există anomalii în inscripţie, dar nu recunoaşte" că aceasta este o altă copie ", a declarat casa de licitaţie, susţinând că cercetătorii nu au fost suficient de siguri pentru a se pronunţa definitiv, cu privire la autenticitatea cheii.


Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article