Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Berlin, Germania: un teolog necredincios, în instanţă


   Un fost profesor de teologie constrâns să renunţe la predare, deoarece s-a lepădat public de credinţa creştină, a contestat această decizie, dar a fost respinsă miercuri de către cele mai înalte instanţe germane.


   Gerd Lüdemann, în vârstă de 62 de ani, fostul titular al cursului de "Nou Testament" la Facultatea de Teologie Protestantă din Göttingen (centru), şi-a pierdut aceasta funcţie după ce a anunţat public, în 1998, că nu mai crede în Dumnezeu şi a descris chiar drept "şarlatanie" Învierea lui Hristos.


   El a fost limitat la un curs cu tema "Istoria şi literatura de la începuturile creştinismului", care nu face parte din cursul de formare profesională a viitorilor pastori, o decizie care a fost contestată de altfel în instanţă de mai multe ori, fără succes.


   Curtea Constituţională Germană a dat o rezoluţie greşită, crede acesta, deoarece oprirea de la predarea Noului Testament, nu este "în concordanţă cu libertatea ştiinţifică".


   "Dreptul la auto-determinare al Bisericii şi dreptul ca facultatea să îşi păstreze identitatea sa, ca Facultatea de Teologie (...), şi de a-şi îndeplini obligaţiile sale religioase legitime, au fost considerate ca fiind superioare cu mult libertăţii ştiinţifice a reclamantului, au considerat judecătorii.


   Pe site-ul său, acesta şi-a exprimat insa dezamăgirea: "Încă o dată, trecutul a ieşit învingător", a comentat el.




Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article
P
Acesta e protestantismul ! Iata unde duce "simplitatea" protestanta. Reducerea cate unui concept din invatatura de credinta nu poate duce decat la dezintegrarea totala ai. Dar cum au aparut aceste credinte eretice, asa vor si disparea. Va dati seama, daca un "profesor" gandeste asa, discipolii, saracii...
Répondre