Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Descoperire arheologica in Mexic: Un cimitir "creştin" sub ruinele Tlatelolco


   Un cimitir care conţine cel puţin 50 de schelete datând din secolul al XVI-lea a fost descoperit în Mexic, pe sit-ul Tlatelolco, cu cele mai importante ruine pre-hispanice din Mexico City, a anunţat marţi, Institutul Naţional Mexican de Antropologie şi Istorie ( Inah).


   Scheletele au fost descoperite "culcate pe spate, cu braţele pe piept, în formă de cruce, metodă utilizată de creştini", a adăugat el.


   "Rămăşiţele pământeşti sunt probabil cele ale victimelor din Tlatelolco, ale conchistadorului Hernan Cortés (1521) sau ale victimelor epidemiei de ciumă din 1545 şi 1576, precizează Inah într-o declaraţie.


   Dentiţia indică faptul că "victimele aparţin unei populaţii indigene, dar asociate cu elemente coloniale", a spus el în continuare.


   Descoperirea a fost făcută în urma săpăturilor efectuate la sfârşitul anului 2008.


   Sit-ul de Tlatelolco se află pe poziţia modernei „Pieţe a celor trei Culturi" din capitala mexicană, unde o represiune armată, în masă, asupra unei demonstraţii, a lăsat în urmă aproximativ 300 de morţi, în 1968.


Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article