Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Londra, 8 ianuarie: Campania ateilor - "Probabil, nu există niciun Dumnezeu. Deci renunţaţi la îngrijorare şi bucuraţi-vă de viaţă."

   Creştinii cer ateilor "dovezi" că Dumnezeu nu există.


   O organizaţie britanică creştină a organizat joi un protest la adresa autorităţilor ce se ocupă de monitorizarea publicităţii, după lansarea unei campanii ateiste - care afirmă că "probabil, nu există niciun Dumnezeu" - în mijloacele de transport în comun din Regatul Unit, cerând acestora să demonstreze afirmaţia.

   Campania ateistă, constând în lipirea de pancarte pe 800 autobuze din ţară şi pe metrourile din Londra, a fost lansată la începutul lunii ianuarie, cu sprijinul British Umanist Association (BHA) şi a fost finanţată din donaţii care au depăşit 150.000 euro.


   Sloganul său complet este: "Probabil, nu există niciun Dumnezeu. Deci renunţaţi la îngrijorare şi bucuraţi-vă de viaţă."


   Iniţiativa a fost luată de autorul de comedii şi jurnalist britanic, Ariane Sherine, 28 ani, agasat de confruntarea cu reclamele creştine care fac trimitere la un site de internet cu rol în a-i avertiza pe necredincioşi că vor fi condamnaţi să petreacă în eternitate "canonul iadului".


   Dar, Stephen Green, directorul naţional al grupului „Christian Voice", a depus o plângere la Autoritatea pentru Standarde în Publicitate (ASA), pe motiv ca aceasta campanie este o încălcare a Codului publicităţii în materie de fundament şi acurateţe.


   "Este prezentat ca o stare de fapt şi, de ceea, înseamnă că trebuie să poată fi dovedită veridicitatea sa, altfel încălcând regulile", a spus Green.


   "Există suficiente dovezi ale existenţei lui Dumnezeu, începând de la experienţele personale ale oamenilor până la complexitatea, interdependenţa, frumuseţea şi concepţia naturii", a continuat el, considerând că nu există "dovezi în cealaltă tabără."


   Un purtător de cuvânt al ASA a spus: "Noi am acceptat plângerea. Am înregistrat-o, o vom evalua în următoarele zile şi, în funcţie de această evaluare, se va decide dacă trebuie să contactăm agenţia de publicitate". 


Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article
S
Diferenta dintre atei si credinciosi este aceea ca ateul se raporteaza la sine si credinciosul se raporteaza la Dumnezeu.Si ateul are sentimentul de regret daca a gresit dar acest sentiment este legat de persoana lui, ca nu i-a mers lui bine.Dar credinciosul daca a gresit regreta ca se simte vinovat fata de Dumnezeu si vrea sa repare acel esec existential
Répondre