Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

P.S. Visarion, episcopul Tulcei, a săvârşit Sf.Liturghie şi sfinţirea Aghiasmei celei Mari pe faleza Dunării

   In ziua de 6 ian. 2009, de praznicul Botezului Domnului în toate bisericile din municipiul Tulcea s-a săvârşit Sf. Liturghie şi slujba de sfinţire a apei - Aghiasma cea Mare. P.S. Sa Visarion a săvârşit Sf. Liturghie şi sfinţirea apei în Catedrala episcopală.

   Pe urmă, pentru prima dată în Tulcea, preoţii şi credincioşii în frunte cu ierarhul s-au îndreptat în procesiune pe faleza Dunării unde s-a săvârşit slujba sfinţirii Apei celei Mari.



   La sfârşit P.S. Sa Visarion, Episcopul Tulcii a rostit un bogat cuvânt de învăţătura iar apoi a aruncat o cruce de lemn îmbodobită cu busuioc în apele Dunării după care s-au aruncat trei tineri, toţii primind sume de bani şi cărţi din partea P.S. Sale, iar apoi în mod simbolic P.S. Sa a aruncat spre cer un porumbel alb.

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article