Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Corul Sfantul Nectarie - Ghimicesti (Vrancea), in vizita la Patriarhul Romaniei


   La sfirsitul anului trecut, membrii Corului „Sf. Nectarie" din satul Ghimicesti, comuna Fitionesti, impreuna cu preotul Vasile Dabija, au vizitat Catedrala si Palatul Patriarhal din Bucuresti. Evenimentul a avut loc in ajunul Nasterii Domnului, cu prilejul slujbei parastasului oficiata chiar de Preafericitul Daniel in memoria eroilor Revolutiei din 1989 la Catedrala Patriarhala.

   Cu aceasta ocazie, micutii si insotitorii lor s-au bucurat de sansa de a fi binecuvintati chiar de catre Patriarh. „Copiii au fost remarcati la trecerea Patriarhului printre credinciosi, ocazie cu care acesta s-a oprit alaturi de ei, le-a admirat frumoasele costume populare din Vrancea si le-a impartit cite o iconita", a declarat preotul Vasile Dabija.

   Membrii corului au primit apoi permisiunea de a intona un colind si, in ciuda agendei incarcate a Patriarhului, acesta i-a invitat sa viziteze si Palatul Patriarhal. P.F. Daniel s-a fotografiat impreuna cu oaspetii in fata traditionalului brad de Craciun, le-a daruit dulciuri, i-a binecuvintat si i-a indemnat sa urmeze calea pe care le-o deschide Sf. Nectarie, patronul spiritual al acestui grup vocal.
   Un articol semnat de: Daniela Munteanu, gasiti in Monitorul de Vrancea
   ( http://www.monitoruldevrancea.ro/?stire=5723 )
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article