Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Pilula contraceptivă este poluantă şi cauzează infertilitatea masculină


   Pilulele contraceptive, au "efecte devastatoare asupra mediului" şi sunt parţial responsabile pentru "infertilitatea masculină", a scris sâmbătă ziarul Vaticanului, L'Osservatore Romano.


   Pilula are, de ani de zile, efecte devastatoare asupra mediului, prin eliberarea de tone de hormoni în natură", prin urina femeii care o ia, spune autorul articolului, preşedintele Federaţiei Internaţionale a asociaţiilor medicilor catolici, Pedro Jose Maria Simon Castellvi.


   "Avem suficiente date pentru a putea spune că o cauză semnificativă a infertilităţii masculine (marcată printr-o scădere a numărului de spermatozoizi) în Occident, este poluarea mediului, prin această pilulă", a continuat el, fără alte explicaţii.


   Acest articol, consacrat unei enciclice a Papei Paul VI, "Humanae Vitae", care a interzis, cu patruzeci de ani în urmă, utilizarea pilulei şi a prezervativelor, rezumă în linii mari un raport publicat recent de către Federaţia Medicilor catolici, afirmă preşedintele ei.


   "Avem în faţă un efect anti-ecologic clar, care necesită lămuriri suplimentare din partea producătorilor", a spus dr. Castellvi, care a descris enciclica "Humanae Vitae" ca pe o "profeţie ştiinţifică"


   Papa Benedict XVI a reiterat în octombrie condamnarea pilulei contraceptive de către Biserica Catolică, cu ocazia celei de-a 40-a aniversări a enciclicei "Humanae Vitae".


   Excluzând posibilitatea darului vieţii, „prin acţiuni de prevenire a procrearii, negăm adevărul intim al iubirii conjugale", a declarat Papa.


Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article