Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

"Responsabilităţile liderilor religioşi în perioadele de criză"


   Papa va primi maine (miercuri 17 dec. 2008) o delegaţie musulmană


   O delegaţie a Asociaţiei Mondiale a Apelului Islamic (WICS), organizaţie musulmană cu sediul în Tripoli, va fi primită mâine de Papă, la sfârşitul unui simpozion organizat la Vatican, dupa cum a anunţat chiar Vaticanul ieri.


   Delegaţia participă la o întâlnire cu Consiliul Pontifical pentru Dialogul Interreligios pe tema: "Responsabilităţile liderilor religioşi în perioadele de criză."


   Este vorba despre cea de-a 11-a întrunire dintre această asociaţie şi reprezentanţii Vaticanului, începând din anul 1976.


   Asociaţia islamistă, al cărui secretar general este Mohamed Ahmed Sheriff, numără 250 de asociaţii sau reprezentanţi din întreaga lume şi îşi desfăşoară activitatea în domeniile umanitar, religios, cultural şi social.


   Vaticanul întreţine legături cu mai multe reţele şi organizaţii ale musulmanilor din întreaga lume.


   Cea mai spectaculoasă iniţiativă a fost crearea unui forum catolico-musulman, în urma unui apel venit din partea a 138 musulmani clerici şi intelectuali din lumea întreaga şi din diferite curente de gândire, care s-a reunit pentru prima oară la începutul lui noiembrie, la Vatican.



Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article